Σοκαριστικό: Οπαδοί θα υποβληθούν σε ακρωτηριασμό μετά τα κρυοπαγήματα που έπαθαν σε αγώνα NFL που παίχτηκε στους -32º (vid)

Σοκαριστικό: Οπαδοί θα υποβληθούν σε ακρωτηριασμό μετά τα κρυοπαγήματα που έπαθαν σε αγώνα NFL που παίχτηκε στους -32º (vid)

Κώστας Τόπας 13:12 - 08.03.2024

Δεκάδες οπαδοί υπέστησαν κρυοπαγήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα λόγω υποθερμίας.

Δεκάδες οπαδοί των Kansas City Chiefs υπέστησαν σοβαρά κρυοπαγήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα NFL Playoffs (26-7) απέναντι στους Miami Dolphins.

Ο αγώνας διεξήχθη τον περασμένο Ιανουάριο στο Arrowhead Stadium μια μέρα με ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (-32 βαθμούς κελσίου) και στον οποίο δεκάδες οπαδοί υπέστησαν κρυοπαγήματα διαφόρων βαθμών. Οι 70.000 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα ζωντανά βίωσαν το πιο κρύο παιχνίδι στην ιστορία των Chiefs και το τέταρτο πιο κρύο στην ιστορία του NFL.

Έκανε τόσο κρύο στο Arrowhead Stadium που ακόμη και το κράνος του Πάτρικ Μαχόμες έσπασε μετά από ένα δυνατό χτύπημα και το μουστάκι του προπονητή των Chiefs, Άντι Ριντ πάγωσε. Στο NFL δεν υπάρχει ελάχιστο όριο θερμοκρασίας κάτω από το οποίο δεν θα μπορούσαν να παιχτούν παιχνίδια.

Μετά τον αγώνα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κάνσας Σίτι ανέφερε ότι, λόγω του υπερβολικού ψύχους, δεκάδες οπαδοί υπέστησαν κρυοπαγήματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που σχετίζονται με υποθερμία. Ένας από αυτούς τους οπαδούς, που έβγαλε τα γάντια του για πέντε λεπτά κι έδειξε τις συνέπειες του σοβαρού κρυοπαγήματος που υπέστη.

Το 70% των ασθενών που υπέστησαν κρυοπαγήματα στον αγώνα των Αρχηγών θα πρέπει να υποβληθούν σε ακρωτηριασμούς

Ο ιατρικός διευθυντής του «Grossman Burn Center» στο Research Medical Center στο Κάνσας Σίτι ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών των Chiefs που υπέστησαν κρυοπαγήματα «συνιστάται να προγραμματίσουν ακρωτηριασμούς».

Το Κέντρο Εγκαυμάτων Grossman επιβεβαίωσε ότι το 70% των ασθενών που υπέστησαν κρυοπαγήματα θα πρέπει να υποβληθούν σε ακρωτηριασμούς, ενώ το υπόλοιπο 30% θα μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία οξυγόνωσης σε υβερβαρικό θάλαμο.

Tags: