Ανεξήγητοι θάνατοι αλόγων στις ΗΠΑ πριν από την πιο φημισμένη ιπποδρομία στον κόσμο
i

/printscreen

Ανεξήγητοι θάνατοι αλόγων στις ΗΠΑ πριν από την πιο φημισμένη ιπποδρομία στον κόσμο

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:51 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 05.05.2023

Τα τέσσερα άλογα κούρσας πέθαναν σε ξεχωριστά περιστατικά σε διάστημα πέντε ημερών.

Αξιωματούχοι από την πίστα του Τσόρτσιλ Ντάουνς, το σπίτι του φημισμένου Ντέρμπι του Κεντάκι, περιέγραψαν τους πρόσφατους θανάτους τεσσάρων αλόγων ως «απαράδεκτους» και «ανησυχητικούς».

Τα τέσσερα άλογα κούρσας πέθαναν σε ξεχωριστά περιστατικά σε διάστημα πέντε ημερών μέσα στον ιππόδρομο. Από την έναρξη της εβδομάδας του Ντέρμπι του Κεντάκι, στις 29 Απριλίου, δύο άλογα πέθαναν ξαφνικά από άγνωστα αίτια στην πίστα σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Το Parents Pride πέθανε το Σάββατο και το Chasing Artie την Τρίτη. Και τα δύο εκπαιδεύτηκαν από τον Saffie Joseph Jr. 

«Οι άνθρωποι που δεν έρχονται στην πίστα δεν βλέπουν την παθιασμένη φροντίδα αυτών των αλόγων», είπε ο Τζόζεφ στο CNN την Πέμπτη.

Ο Μάικλ Όουεν για το θάνατο της υπαλλήλου του: «Η χειρότερη μέρα της ζωής του»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:08 - 22.04.2023

Ο Μάικλ Όουεν για το θάνατο της υπαλλήλου του: «Η χειρότερη μέρα της ζωής του»

Στις 28 Μαρτίου η 25χρονη Τζέσικα Γουόλεϊ κατέρρευσε και άφησε την τελευταία της πνοή στον στάβλο του Mάικλ Όουεν. Λίγες μέρες αργότερα ο παλαίμαχος άσος της Λίβερπουλ δήλωσε πως εκείνη η μέρα ήταν η χειρότερη της ζωής του.

«Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό, κάτι που μας κάνει να ανησυχούμε. Είμαι ανήσυχος και συντετριμμένος».

Ο Τζόζεφ είπε στο CNN ότι η έρευνα για τους θανάτους δεν έχει βρει «ακόμα σημαντικά ευρήματα». Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Ιπποδρομιών του Κεντάκι (KHRC) δεν αναφέρθηκε στα σχόλια του Τζόζεφ όταν ρωτήθηκε για την έρευνα και τα αρχικά ευρήματα. Το KHRC έκανε μια δήλωση, η οποία ανέφερε ότι η έρευνα είναι ενεργή και οι μεταθανάτιες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. 

Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα. Ο Τζόζεφ εκπαιδεύει επίσης το πουλάρι Λόρδος Μάιλς που συμμετέχει στο Ντέρμπι του Κεντάκι. Όταν ρωτήθηκε για τυχόν πρόσθετη φροντίδα που δόθηκε στο άλογό του, ο Τζόζεφ είπε στο CNN ότι «έχει γίνει επιπλέον αιμοδοσία για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν θα χαθεί»

Το 149ο Ντέρμπι, η πρώτη ιπποδρομία στο πολυπόθητο Triple Crown, πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο (6/5) στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Σύμφωνα με τον Τσόρτσιλ Ντάουνς, άλλα δύο άλογα πέθαναν αφού υπέστησαν μυοσκελετικά τραύματα. Ο Wild on Ice, ένας υποψήφιος του Derby, τραυματίστηκε κατά την προπόνηση την περασμένη Πέμπτη και ο Take Charge Briana τραυματίστηκε σε έναν αγώνα την Τρίτη.

Και τα δύο υπέστησαν «ευθανασία για ανθρώπινους λόγους». Της Τετάρτη, οι αξιωματούχοι δήλωσαν: «Ενώ μια σειρά γεγονότων όπως αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, είναι εντελώς απαράδεκτη. Το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπόψη και αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα ανησυχητικά περιστατικά είναι ανησυχητικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν». 

Ο Τσόρτσιλ Ντάουνς είπε ότι «συνεργάζεται με τις αρχές για τη διεξαγωγή γρήγορων και ενδελεχών ερευνών». «Η ασφάλεια και η ευημερία των αλόγων είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το οποίο όλοι στον κλάδο μοιράζονται την ευθύνη. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον για τα άλογα στην ιδιοκτησία μας», πρόσθεσε. 

Tags: