Τα ιστορικά επιτεύγματα της Ντουμιτρέσκου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pics & vids)

Ρούξι Ντουμιτρέσκου - Γιαννακόπουλος

i

©Intime

Τα ιστορικά επιτεύγματα της Ντουμιτρέσκου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (pics & vids)

Κώστας Τόπας 11:26 - 04.03.2024

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου έγραψε ιστορία με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό βόλεϊ.

Η Ελληνορουμάνα φανατική οπαδός, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, είχε έρθει στην Ελλάδα το 1998 για λογαριασμό των Βριλησσίων όπου μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που έκατσε στους «κόκκινους» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδος.

Επειτα καθιερώθηκε και κατάφερε να σαρώσει σε τίτλους με την φανέλα του «τριφυλλιού». Αμέσως μετά τον πρώτο χρόνο άρχισε το απόλυτο σερί έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων και πέντε κυπέλλων σε έξι χρόνια με τις ατομικές της διακρίσεις να έρχονταν η μία μετά την άλλη.

Το 2008 η Ρούξι Ντουμιτρέσκου πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και με έναν λόγο της άλλαζε όλο το κλίμα της ομάδας και την οδηγούσε σε επιτυχίες ακόμα και σε δύσκολες στιγμές που πέρασε ο Σύλλογος. Το 2010 αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και επέστρεψε πάλι για μια σεζόν 2013-14 στον Ηρακλή Κηφισίας.

Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου
ΒΟΛΕΙ

11:24 - 04.03.2024

Ποια ήταν η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο του αθλητισμού κι όχι μόνο η είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών από ανακοπή καρδιάς. Η ζωή κι η καριέρα της.

Συνολικά κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Α1 γυναικών, οκτώ Κύπελλα Ελλάδας και σε προσωπικό επίπεδο βραβεύτηκε δύ φορές MVP σε τελικούς Κυπέλλου.