Ο Γιάννης Νικολάου επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Ο Γιάννης Νικολάου επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Sportal newsroom 18:33 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 01.04.2024

Με την επίσημη ανακοίνωση από τον Γιάννη Νικολάου της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, ολοκληρώθηκε η απολογιστική συνέλευση της ομοσπονδίας του στίβου.

Ενα νέο πρόσωπο με μεγάλη πορεία στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του, ενόψει των εκλογών στο ΣΕΓΑΣ που θα διεξαχθούν στο τέλος του έτους. «Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί μας ενώνουν κοινές αγωνίες και προβληματισμοί αλλά και οράματα για το άθλημα του στίβου. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας και διεκδικώ την θέση του προέδρου στις επικείμενες αρχαιρεσίες» τόνισε ο Γιάννης Νικολάου ενώπιον 174 σωματείων που μετείχαν στην διαδικασία.

Ο Γιάννης Νικολάου έκανε μία ενωτική παρέμβαση, χαμηλών τόνων, και έδειξε ότι είναι μακριά από την οξύτητα που χαρακτήριζαν προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. «Επιθυμώ να συμπορευτούμε, να δώσουμε τις λύσεις και να αναζητήσουμε την πρόοδο για το άθλημα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δεδομένα στην εκλογική αναμέτρηση του ΣΕΓΑΣ που θα διεξαχθεί στα τέλη του έτους έχουν αλλάξει άρδην σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Τα σωματεία στην πλειοψηφία τους έδειξαν ενθουσιασμό από την ανακοίνωση του Γιάννη Νικολάου για την προεδρία της ομοσπονδίας, καθώς η έλευση ενός στελέχους με διεθνές κύρος, μεγάλη αναγνώριση αλλά και γνώση των ελληνικών αθλητικών θεμάτων όπως ο Γιάννης Νικολάου, αλλάζει τα δεδομένα για όλους.

Το διήμερο που προηγήθηκε της γενικής συνέλευσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που φέρει και την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου Ερμής Κωνσταντινούπολης1877, αγκαλιάστηκε από την οικογένεια του στίβου που όπως φάνηκε έψαχνε απεγνωσμένα ένα πρόσωπο για να οδηγήσει το άθλημα στη νέα εποχή.

Ο Γιάννης Νικολάου προχώρησε σε ανακοίνωση για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ ενώπιον των σωματείων μελών και για την ώρα αναδείχθηκε στο μοναδικό πόλο που συγκεντρώνει ενωτικά όλες τις τάσεις από το χώρο του στίβου. Ενός ΣΕΓΑΣ που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από τις προσωπικές πολιτικές.