Οι Αμερικανοί έχουν ήδη τον διάδοχο των Φελπς και Θορπ: Ο 14χρονος που έχει τρελάνει τις ΗΠΑ!

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη τον διάδοχο των Φελπς και Θορπ: Ο 14χρονος που έχει τρελάνει τις ΗΠΑ!

Ο Λούκα Μιγιάτοβιτς φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια των θρύλων της κολύμβησης.

Άλλο ένα ρεκόρ του Μάικλ Φελπς αποτελεί παρελθόν. Ο 14χρονος Λούκα Μιγιάτοβιτς κολύμπησε σε 4:24.20 τα 400 μέτρα μικτή ατομική στο τοπικό πρωτάθλημα της Καλιφόρνια σπάζοντας ρεκόρ που είχε ο Μάικλ Φελπς στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Το ρεκόρ του Αμερικανού θρύλου των Ολυμπιακών αγώνων είχε σημειωθεί το 2000 και ήταν 4:24.77. Λίγο καιρό αργότερα ο Φελπς εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους πρώτους Ολυμπιακούς της καριέρας του στα 200 μέτρα πεταλούδα.

Ο Μιγιάτοβιτς, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Νωρίτερα κολύμπησε σε 1:49.63 τα 200 μέτρα ελεύθερο κατεβάζοντας το ρεκόρ που είχε Ίαν Θορπ στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Ο Λούκας Μιγιάτοβιτς θεωρείται το next big thing της κολύμβησης. Με πατέρα ποδοσφαιριστή και μητέρα αθλήτρια του βόλεϊ, ο 14χρονος κολυμβητής φιλοδοξεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς σε τουλάχιστον τέσσερα αγωνίσματα (200, 400, 800 και 1.500 ελεύθερο) αφού έχει δικαίωμα συμμετοχής στα αμερικάνικα trials.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μάικλ Φελπς κατέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 400 μέτρα μικτή ατομική. Ο Αμερικανός θρύλος κρατούσε και το παγκόσμιο ρεκόρ (το παλαιότερο στην ιστορία της κολύμβησης) μέχρι το καλοκαίρι του 2023 όπου το έσπασε ο Γάλλος Λέον Μαρσάν.

Ο Μάικλ Φελπς θεωρείται ο καλύτερος και πληρέστερος αθλητής κολύμβησης όλων των εποχών. Με τρομερό κορμί και απίστευτη επιτάχυνση εντός του νερού ο Αμερικανός έγραψε τη δική του ιστορία στις πισίνες κατακτώντας δεκάδες μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Φελπς κατέκτησε 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες, 23 εκ των οποίων χρυσά και κατέχει το σχετικό ρεκόρ. Ο Αμερικανός πρώην κολυμβητής κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, που είναι και τα περισσότερα από οποιονδήποτε αθλητή σε μία μόνο διοργάνωση.