Επιστρέφει στην Ιταλία η Όλγα Στράντζαλη
i

© Intime

Επιστρέφει στην Ιταλία η Όλγα Στράντζαλη

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:40 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 23.05.2024

Η Όλγα Στράντζαλη επιστρέφει στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ταλμασόνς.

Η Όλγα Στράντζαλη, μετά τη διετή παραμονή της στην Ελλάδα, κάνει και πάλι το βήμα στο εξωτερικό. Η Ελληνίδα ακραία, αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ανακοινώθηκε από την ιταλική Ταλμασόνς.

Η νέα ομάδα της Στράντζαλη ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του Καμπιονάτο και έχει στόχο την παραμονή. Η διεθνής ακραία επιστρέφει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού πριν από τέσσερα χρόνια είχε αγωνιστεί το πρώτο μισό της σεζόν 2020-2021 στην Κούνεο.

«Αναζητούσαμε ένα πρόσωπο που είχε ήδη εμπειρία στο ιταλικό πρωτάθλημα και που είχε και διεθνή εμπειρία. Βρήκαμε μία σημαντική παίκτρια για εμάς, η οποία έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά με μεγάλη εμπειρία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσει να κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα.

Η επιθυμία της να επιστρέψει στην Ιταλία στο πιο όμορφο και συναρπαστικό πρωτάθλημα στον κόσμο, είναι κάτι που μας ικανοποίησε. Είναι μία παίκτρια με μεγάλη τεχνική στην επίθεση, που έχει ποιότητα τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη γραμμή και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσει να μας δώσει σημαντική «χείρα βοηθείας» για να πετύχουμε τον στόχο μας, αυτόν της σωτηρίας» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός, Λεονάρντο Μπαρμπιέρι για την Όλγα Στράντζαλη.

Η διεθνής ακραία ξεκίνησε το βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη. Αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με το UCLA και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τις σπουδές. Επέστρεψε στην Ευρώπη τη σεζόν 2017-2018 για λογαριασμό της γαλλικής Μπεζιέ.

Η διεθνής ακραία αγωνίστηκε στη συνέχεια για δύο σεζόν στην Πολωνία, προτού κάνει το μεγάλο βήμα για την Ιταλία και την Κούνεο. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2020-2021 έπαιξε πάλι στην Πολωνία με τη φανέλα της Τσέμικ Πόλιτσε. Τη σεζόν 2021-2022 έπαιξε στη Ρουμανία για την Άλμπα - Μπλαζ.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα τη σεζόν 2022-2023 για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τη χρονιά, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, η Όλγα Στράντζαλη έπαιξε στην ΑΕΚ.