Ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη ελληνική ομάδα που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup και έγινε η τέταρτη ελληνική ομάδα χάντμπολ που θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του στο χάντμπολ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 39-32 της Φερεντσβάρος και σε συνδυασμό με το 28-28 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup.

Ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ελληνικό χάντμπολ. Είχαν προηγηθεί ο Φίλιππος Βέροιας, ο Διομήδης Άργους και η ΑΕΚ. Η ομάδα του Άργους αλλά και η Ένωση έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Διομήδης ήταν η πρώτη ελληνική που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ελληνικό χάντμπολ. Η ομάδα του Άργους κατέκτησε το Challenge Cup το 2012 απέναντι στη Βάκερ Τουν. Το 2021 η ΑΕΚ κατέκτησε το ίδιο τρόπαιο (που μετονομάστηκε σε EHF European Cup) αντιμετωπίζοντας σε διπλό τελικό την Ίσταντς. Η Ένωση ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε τρεμπλ στο ελληνικό χάντμπολ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Δημητρούλιας ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Διομήδη αλλά και την ΑΕΚ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οι τελικοί του ελληνικού χάντμπολ

Φίλιππος Βέροιας 2003- Τσάλεντζ Καπ

Διομήδης Άργους 2012- Τσάλεντζ Καπ (κατάκτηση)

ΑΕΚ 2018- Τσάλεντζ Καπ

ΑΕΚ 2021- European Cup (κατάκτηση)

Oλυμπιακός 2024- Εuropean Cup

Με Βάλουρ ή Μπάγια Μάρε στον τελικό

Ο τελικός είναι διπλός και ο Ολυμπιακός θα παίξει απέναντι στην Βάλουρ (Ισλανδία) ή την Μπάγια Μάρε (Ρουμανία) με τους Ισλανδούς να έχουν μεγάλο προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 36-28 στο α’ παιχνίδι. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στη Ρουμανία αύριο στις 18:00. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να βρουν έδρα που να πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον τελικό με πιθανή επιλογή της Χαλκίδας, η οποία φιλοξένησε και την ΑΕΚ το 2021. Οι τελικοί θα διεξαχθούν θα διεξαχθούν 18 ή 19 και 24 ή 26 Μαϊου. Οι ακριβείς ημέρες και ώρες θα γίνουν γνωστές αγώνες. Οι έδρες των τελικών θα οριστούν μέσα από κλήρωση που θα γίνει στις 30 Απριλίου.