Πότε θα γίνει ο ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού στο χάντμπολ - Ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει
i

© Intime

Πότε θα γίνει ο ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού στο χάντμπολ - Ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:19 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 27.04.2024

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup και θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του στο χάντμπολ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 39-32 της Φερεντσβάρος και σε συνδυασμό με το 28-28 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον τελικό του EHF European Cup.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε διπλό τελικό την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι της Βαλούρ με την Μινάουρ Μπάια Μάρε. Στον πρώτο αγώνα η ισλανδική Βαλούρ νίκησε 36-28 και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ο πρώτος τελικός θα γίνει το διήμερο 18-19 Μαΐου και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί 25-26 Μαΐου. Οι ακριβείς ημέρες και ώρες των αγώνων θα οριστούν αργότερα ενώ οι έδρες θα γίνουν γνωστές μετά την κλήρωση που θα γίνει στις 30 Απριλίου.

Ο Ολυμπιακός είναι η τέταρτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ελληνικό χάντμπολ. Είχαν προηγηθεί ο Φίλιππος Βέροιας, ο Διομήδης Άργους και η ΑΕΚ. Η ομάδα του Άργους αλλά και η Ένωση έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Διομήδης ήταν η πρώτη ελληνική που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ελληνικό χάντμπολ. Η ομάδα του Άργους κατέκτησε το Challenge Cup το 2012 απέναντι στη Βάκερ Τουν. Το 2021 η ΑΕΚ κατέκτησε το ίδιο τρόπαιο (που μετονομάστηκε σε EHF European Cup) αντιμετωπίζοντας σε διπλό τελικό την Ίσταντς. Η Ένωση ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε τρεμπλ στο ελληνικό χάντμπολ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δημήτρης Δημητρούλιας ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Διομήδη αλλά και την ΑΕΚ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.