O Ράκιτις υποκλίθηκε στον Μεντιλίμπαρ: «Toν αγαπώ»

Ο Ράκιτιτς και ο Μεντιλίμπαρ

i

Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

O Ράκιτις υποκλίθηκε στον Μεντιλίμπαρ: «Toν αγαπώ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:52 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 27.04.2024

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ιβάν Ράκιτιτς για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Ιβάν Ράκιτιτς «χαρίζει» το ταλέντο του στη Σαουδική Αραβία, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Αλ Σαμπάμπ. Όμως το παρελθόν του στην Ευρώπη είναι αρκετά πλούσιο και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μην έχει αναμνήσεις από τη θητεία του στη «Γηραιά Ήπειρο».

Τα περισσότερα χρόνια του τα πέρασε στη Σεβίλλη με την οποία έγραψε λαμπρή ιστορία, κατακτώντας δύο Europa League. Ο ίδιος, λοιπόν, μίλησε για το παρελθόν του στους Ανδαλουσιάνους και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Κροάτης μέσος είχε τις καλύτερες μνήμες από τη συνύπαρξή του με τον Ισπανό τεχνικό, κάτι που δεν έκρυψε στις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος στάθηκε στο ποδόσφαιρο που έπαιζε εκείνη την εποχή η ομάδα, τονίζοντας πως με τον κόουτς των «ερυθρόλευκων» και τον Ντιέγκο Αλόνσο η Σεβίλλη πρόσφερε θέαμα. «Με τον Μεντιλίμπαρ και τον Ντιέγκο Αλόνσο παίζαμε θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί ο τρόπος να σκοράρουμε. Νιώθαμε δυνατοί, όμως έπρεπε να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα.

Τον λάτρευα τον Μεντιλίμπαρ και θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά οι καταστάσεις. Με πληγώνει το ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, ξεκινώντας από τον εαυτό μου. Ελπίζω να επιστρέψει η σταθερότητα στον σύλλογο, προκειμένου να ξαναγίνει δυνατός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ράκιτιτς.

Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο 36χρονος μέσος συνυπήρξε σε 25 αγώνες, με τον τεχνικό να τον επιλέγει σχεδόν πάντα βασικό για την ενδεκάδα του. Μάλιστα, ο παίκτης της Αλ Σαμπάμπ ήταν στο αρχικό σχήμα της Σεβίλλης, όταν εκείνη αγωνίστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον περασμένο Αύγουστο, για το Super Cup.

Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μοναδικό ματς στο οποίο ο, πλέον, προπονητής του Ολυμπιακού εμπιστεύτηκε τον Ράκιτις, αφού λίγους μήνες πριν o Ισπανός δεν τον έβγαλε αλλαγή σε κανένα από τα ματς των «ροχιμπλάνκος», στη διαδρομή προς τον τελικό του UEFA Europa League.