Τους «πείραξε» η ισοπαλία με τον Άρη

Ντανιέλ Ποντένσε

i

/©Intime

Τους «πείραξε» η ισοπαλία με τον Άρη

Διονύσης Βερβελές 15:58 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 26.04.2024

Φάνηκε στο ταξίδι της επιστροφής και στο Ρέντη…

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, μετά από τα δύο ματς που πέρασε την κρίση του με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, τα είχε πάει εξαιρετικά. Μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στα play offs, πέρασε από τότε δύο γύρους στο Conference League με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και είναι πλέον στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και παράλληλα πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις νικώντας και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Μία περίοδος στην οποία ο Ολυμπιακός απέκτησε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν και πάλι στον εαυτό τους και έβγαζαν μία θετική και ωραία ενέργεια μέσα στο γήπεδο.

Κόντρα στον Άρη, όμως, ενώ ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν και πάλι αυτήν την αυτοπεποίθηση, το ματς έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν άρεσε στους παίκτες της ομάδας και αυτό γιατί έχασαν ένα σημαντικό έδαφος για τη διεκδίκηση των ελπίδων που είχαν μέχρι πρότινος για την κατάκτηση του τίτλου. Το γεγονός ότι δεν τους άρεσε καθόλου φάνηκε στο ταξίδι της επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη.

Κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντα στην αποστολή και οι παίκτες καθόντουσαν στο αεροδρόμιο μόνοι τους με το κινητό στο χέρι, χωρίς να ανταλλάσσουν μεταξύ τους λέξεις. Εν αντιθέσει με άλλα ταξίδια που πάντα υπήρχαν τα λεγόμενα «πηγαδάκια» αλλά υπήρχε και άλλο αποτέλεσμα στις... βαλίτσες, αυτό της νίκης. Τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά μετά το 1-1, συνεπώς και το κλίμα της ομάδας.

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα στην προπόνηση της Πέμπτης στο Ρέντη, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα αλλά όχι και στον απόλυτο βαθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες δεν είχαν καταλάβει πως έμεινε το ματς αυτό στο 1-1, ενώ ήταν ένας αγώνας στον οποίο είχαν πολλές ευκαιρίες για να σημειώσουν περισσότερα γκολ.

Η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα γέμισε με προσδοκίες όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και μία «γκέλα» όπως αυτή με τον Άρη δεν τους έκατσε καλά. Βέβαια τέτοια αποτελέσματα μία ομάδα όπως είναι οι «ερυθρόλευκοι» την πεισμώνουν, αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο, αρχικά από τον αγώνα με τη Λαμία και στη συνέχεια με την Άστον Βίλα...