Ο Μίλωνας πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό και έστειλε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση
i

© Intime

Ο Μίλωνας πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό και έστειλε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:54 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 02.03.2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 σετ τον Μίλωνα, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τον βαθμό που πήρε κατέλαβε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Μίλωνας έγραψε ιστορία στη φετινή Volley League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τα δύο σετ που χρειαζόταν κόντρα στον Ολυμπιακό (προηγήθηκε με 0-2) και κατέλαβε την τρίτη θέση. Οι Πειραιώτες έκαναν την ανατροπή και πανηγύρισαν τελικά τη νίκη στη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός, που την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού και κατέλαβε την πρωτιά θα παίξει με τον τέταρτο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Η ομάδα του Πειραιά, από την άλλη θα αντιμετωπίσει τον Μίλωνα. Ο Ντανιέλ Καστελάνι ξεκούρασε αρκετούς βασικούς παίκτες. Κάπως έτσι οι Ζουπάνη, Δαλακούρας, Χανδρινός, Βαϊόπουλος και Καρασαββίδης ξεκίνησαν για την ομάδα του Πειραιά.

Με μπλοκ άουτ του Μολίνα η ομάδα του Σάκη Ψάρρα προηγήθηκε 1-4 στο πρώτο σετ. Η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε 5-5 με τον Δαλακούρα αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε αντίδραση για το 6-11 με τον Πολουγιάν και άσο του Γιορντάνοφ. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα συνέχισε να είναι πιεστική από τη γραμμή του σερβίς και διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα. Με άσο του Πολουγιάν ο Μίλωνας έφτασε στο 13-21 και κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ.

Η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε πολύ καλή εκκίνηση στο δεύτερο σετ. Ο Μίλωνας προσπέρασε με 4-7 μετά από μπλοκ του Πολουγιάν και λάθος του Τράβιτσα αλλά οι Πειραιώτες μείωσαν στον πόντο μετά από άστοχο πρώτο χρόνο του Μπάση. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 10-10 με μπλοκ του Γκουσταβάο, όμως ο Μίλωνας βρέθηκε στο 13-15 με άσο του Μολίνα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και πάλι 17-17 με μπλοκ του Γκουσταβάο αλλά το καλό σερβίς του Χερ έφερε τον Μίλωνα στο 18-21. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τα καλά σερβίς του Μολίνα έχτισε νέο σερί για το 19-25 και το 0-2 στα σετ.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά, με όπλο το μπλοκ, έφτασε στο 12-5 στο τρίτο σετ και στη συνέχεια προηγήθηκε 22-12 και μείωσε σε 2-1 σετ. Ίδια εικόνα είχε και το τέταρτο σετ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-7 με τον Γκουσταβάο και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους για το 25-14 του τέταρτου σετ.

Στο τάι μπρέικ ο Μίλωνας προηγήθηκε 9-12 με τον Πολουγιάν και είχε διπλό ματς μπολ (12-14) αλλά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και έφτασε στη νίκη.