Η Μπαρτσελονέτα πήρε το ντέρμπι πρωτιάς κόντρα στον Ολυμπιακό
i

Ολυμπιακός πόλο ανδρών/©intime

Η Μπαρτσελονέτα πήρε το ντέρμπι πρωτιάς κόντρα στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 20:03 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 10.01.2023

Η Μπαρτσελονέτα έφυγε νικήτρια από κολυμβητήριο του Πειραιά (7-9) κόντρα στον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 9-7 από την Μπαρτσελονέτα στο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών. Η ισπανική ομάδα έφτασε τους 15 βαθμούς και είναι μόνη στην πρώτη θέση.

Οι Πειραιώτες έμειναν στους 12 βαθμούς. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Περόνε στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Βάμος.

Οι Ισπανοί πήραν και πάλι προβάδισμα με τον Ταχούλ με τους Πειραιώτες να κάνουν την ανατροπή για το 3-2 με τον Γενηδουνιά και τον Βάμος.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε το προβάδισμα και οι Ισπανοί ισοφάριζαν μέχρι το 6-6 της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι άμυνες κυριάρχησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς γκολ πάνω από τέσσερα λεπτά. Ο Περόνε με δύο σερί γκολ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην Μπαρτσελονέτα (6-8), τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν έχοντας επίθεση με παίκτη παραπάνω. Δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 6-9 με τον Μάτκοβιτς και ουσιαστικά «καθάρισαν» και την υπόθεση νίκη.