Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης στο Final 8 του Champions League
i

© Intime

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης στο Final 8 του Champions League

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη προκρίθηκαν στο Final 8 του Champions League πόλο ανδρών και το ελληνικό πόλο θα έχει διπλή εκπροσώπηση στην τελική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το ελληνικό πόλο γράφει ιστορία. Για πρώτη φορά δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη προκρίθηκαν στο Final 8 του Champions League που φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός, που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του αρκετές εβδομάδες πριν, κατέλαβε την τρίτη θέση του πρώτου ομίλου. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 10-9 από την Προ Ρέκο στην Ιταλία στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Final 8 τη Νόβι Μπέογκραντ. Η ομάδα του Βελιγραδίου, γηπεδούχος της τελικής φάσης, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο όμιλο. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού στη Νόβι αγωνίζονται ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Δημήτρης Σκουμπάκης, που έπαιζαν παλαιότερα στον Ολυμπιακό.

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Μπρέσια. Η ιταλική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών 31 Μαΐου (τοπικές ώρες)

  • 15:30 Μπαρτσελονέτα - Γιουγκ Ντουμπρόβνικ
  • 17:00 Νόβι Μπέογκραντ - Ολυμπιακός
  • 18:30 Προ Ρέκο - Φερεντσβάρος 
  • 20:00 Μπρέσια - Βουλιαγμένη

Τα πιθανά ζευγάρια των ημιτελικών 

  • Μπαρτσελονέτα/Γιουγκ - Νόβι Μπέογκραντ/Ολυμπιακός
  • Μπρέσια/Βουλιαγμένη - Προ Ρέκο/Φερεντσβάρος

Ο τελικός του Final 8 θα γίνει στις 3 Ιουνίου.