Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Έτοιμοι για τον πρώτο ιστορικό ημιτελικό του Challenge Cup
i

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός βόλεϊ/ ©Intime

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Έτοιμοι για τον πρώτο ιστορικό ημιτελικό του Challenge Cup

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:00 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 07.02.2023

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τρίτης (07/02, 20.00) στον πρώτο ημιτελικό του Challenge στο «Μελίνα Μερκούρη».

Αντίστροφα μετρούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τον πρώτο ιστορικό ημιτελικό του Challenge Cup. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους «πράσινους» απόψε το βράδυ στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη (07/02, 20.00 COSMOTE SPORT 8).  Η ρεβάνς θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά την επόμενη Τετάρτη (15/02) στις 19.00.

Σημειώνουμε ότι είναι ο πρώτος αγώνας ελληνικών ομάδων σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επιπλέον, είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει ελληνικός «εμφύλιος» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. . Για τους «πράσινους» θα είναι η τρίτη, μετά τη σεζόν 1981-82 που αντιμετώπισαν το Δημόκριτο στο πρώτο γύρο του κυπέλλου συνομοσπονδίας, πετυχαίνοντας δύο νίκες 3-0 σετ. Οι δύο «αιώνιοι» βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι στη φάση των «8» του CEV Cup τη σεζόν 2008-09

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του. Ο προπονητής του Ολυμπιακός δήλωσε για το αποψινό ματς: «Είναι ένα παιχνίδι με βαθιά συναισθήματα και για τις δύο πλευρές, τόσο για εμάς, όσο και για τον αντίπαλο. Πιστεύω στους παίκτες μου, όμως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Θέλουμε, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, να κάνουμε το πρώτο βήμα που χρειαζόμαστε, ώστε να αποκτήσουμε προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, τον τελικό».

Από την άλλη ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Φερνάντο Ερνάντεζ. Η συμμετοχή του Κουβανού διαγώνιου του «τριφυλλιού» θα κριθεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνουμε στα ημιτελικά του Challenge Cup. Θέλουμε την πρόκριση στους τελικούς και θα παλέψουμε σκληρά για να την πετύχουμε αρχής γενομένης από αύριο. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι πάντα μια δυνατή μάχη. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς στην έδρας μας», δήλωσε ο  κεντρικός του Παναθηναϊκού Λούκας Ρανγκέλ