Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Αλεξάνταρ Τσίριτς
i

© ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Αλεξάνταρ Τσίριτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:45 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:45 - 24.06.2023

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Τσίριτς από τον πάγκο της γυναικείας ομάδας πόλο του συλλόγου.

Με νέο προπονητή θα πορευθεί την επόμενη σεζόν η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Πειραιά, ο Αλεξάνταρ Τσίριτς αποτελεί παρελθόν μετά από ενάμιση χρόνο.

Ο Σέρβος τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση του Χάρη Παυλίδη για την Εθνική ομάδα της Κίνας. Ο Τσίριτς οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2022 και του Ευρωπαϊκού σούπερ καπ την ίδια χρονιά. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο διαδοχικά νταμπλ.

Πλέον αναζητείται ο διάδοχός του. Βασικός υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Κραβαρίτης, επί σειρά ετών συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου τόσο στον Ολυμπιακό όσο και την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Ο Έλληνας τεχνικός την προηγούμενη σεζόν καθοδήγησε τον Ναυτικό όμιλο Πατρών.

«Thank you Ciro!

«Θα προσπαθήσω να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και να μην απογοητεύσω κανέναν», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Τσίριτς τον Ιανουάριο του 2022, όταν ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, διαδεχόμενος τον Χάρη Παυλίδη.

Ο Σέρβος τεχνικός τήρησε την υπόσχεση του, αφού λίγους μήνες μετά, οδήγησε τις «ερυθρόλευκες» στην «back to back» κατάκτηση της Euroleague, καθώς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο «Τσίρο» ολοκλήρωσε τη «θητεία» του στον Θρύλο, κατακτώντας έξι τρόπαια, δύο ευρωπαϊκά (Euroleague, Super Cup) και δύο νταμπλ», αναφέρει ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός.