Η καρδιά του Μιλουτίνοφ δεν έφυγε ποτέ από τον Πειραιά

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Η καρδιά του Μιλουτίνοφ δεν έφυγε ποτέ από τον Πειραιά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:00 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 24.06.2023

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κάνει δικό του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που μοιάζει σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Πειραιά και το ΣΕΦ. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Υπάρχουν σχέσεις που μοιάζουν καταδικασμένες να μην τελειώσουν ποτέ οριστικά, καθώς πολλές φορές η λογική λέει άλλα πράγματα, όμως η καρδιά δεν αφήνει περιθώρια. Μια τέτοια είναι και η σχέση του Ολυμπιακού με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος έφυγε σαν φίλος. Το τεράστιο πορτοφόλι της ΤΣΣΚΑ δεν του άφησε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις και με... μισή καρδιά αποχωρίστηκε τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στη Μόσχα. Ουσιαστικά όμως δεν έφυγε ποτέ. Στη Ρωσία δεν έχανε ευκαιρία να παρακολουθεί στην τηλεόραση τους Πειραιώτες, μόλις τελείωνε τις υποχρεώσεις του πήγαινε στο ΣΕΦ για να δει από κοντά τους πρώην συμπαίκτες του και αποκορύφωμα ήταν η παρουσία του στην φιέστα του 2022.

Βέβαια ποτέ δεν έκρυψε πως θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Από την πρώτη κιόλας στιγμή τόνιζε πως κάποια στιγμή θα ξαναφορέσει την φανέλα. Το καλοκαίρι του 2022 μάλιστα το πάλεψε, όμως η ΤΣΣΚΑ δεν τον άφησε. Το 2023 τα πάντα άλλαξαν. Το συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ τελείωσε και όλα έκαναν εύκολη την επιστροφή.

Η Βίρτους πάλεψε να κάνει την έκπληξη, όμως τα (πολλά) εκατομμύριά της δεν ήταν αρκετά για να τον κάνουν να γυρίσει την πλάτη στην μεγάλη του αγάπη. Εάν το κοιτούσε με λογική, η επιλογή της Μπολόνια θα ήταν σωστή. Από την άλλη όμως, όπως είπαμε, η καρδιά δεν αφήνει περιθώρια. Στα τούρκικα το λένε «κισμέτ». Το αναπόφευκτο, το πεπρωμένο. Αυτό ταιριάζει στην περίπτωση Μιλουτίνοφ και Ολυμπιακού.

Οι δύο τους ήταν καταδικασμένοι να βρεθούν ξανά. Και οι μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε τρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που πέρασε στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προβάρει και πάλι την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Βέβαια δεν έκανε μόνο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ την υπέρβαση. Την έκανε και ο Ολυμπιακός. Εάν κοιτάξουμε ανά τα χρόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποτέ δεν είχε δύο «δεινόσαυρους» στην ομάδα του. Ο Μιλουτίνοφ όμως δεν είναι απλός παίκτης. Είναι ένας από τους καλύτερους (κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος) στην θέση «5». Ένας παίκτης που προσφέρει σε όλους τους τομείς και ένας παίκτης που ξέρει τον Ολυμπιακό σαν την παλάμη του χεριού του. Τα φάουλ εναντίον του άλλωστε ήταν αυτά που ξεκίνησαν το «μέχρι τέλους».

Πρίντεζης - Μιλουτίνοφ Πρίντεζης - Μιλουτίνοφ / Intime

Ο Ολυμπιακός έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για του λόγου το αληθές, Μπολομπόι και Μπλακ δεν έπαιρναν μαζί το ποσό που προτάθηκε στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Όμως, όπως είπαμε, ο Νίκολα δεν είναι απλά ένας παίκτης. Είναι το «κισμέτ» του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός το «κισμέτ» του Νίκολα.

Οι δύο τους θα πορευτούν μαζί και θα παλέψουν για τους τίτλους που δεν μπόρεσε να κατακτήσει ο Μιλουτίνοφ στην πρώτη του θητεία. Θα τα καταφέρουν; Θα το δούμε. Ένα είναι το σίγουρο. Η απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ στέλνει μήνυμα πως ό,τι και να γίνει, ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στην ελίτ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ.

ΥΓ. Σάσα, ο κολλητός σου ήρθε. Μείνε κι εσύ να τελειώνουμε.

ΥΓ2. Ιούλιος μπαίνει και έχουμε ραντεβού με Παπανικολάου και Σλούκα. Κρίσιμα και τα δύο για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Για να δούμε...