Κώστα Σλούκα είσαι λάθος

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Κώστα Σλούκα είσαι λάθος

Ευγενία Κουντούρη 15:14 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 23.06.2023

Εάν ο Κώστας Σλούκας σκέφτεται να φύγει από τον Ολυμπιακό γιατί δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, τότε δεν μπορεί να επικαλείται την «κούραση» για να μην συμμετέχει στην Εθνική ομάδα.

Ο Κώστας Σλούκας έχει εξελιχθεί στο πρόσωπο των τελευταίων ημερών και το αν θα παραμείνει ή όχι στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν φαίνεται να αποτελεί αυτή τη στιγμή (μαζί με την υπόθεση Βεζένκοφ) αυτό που θα κρίνει το μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρόλευκων».

Ο ίδιος ο παίκτης ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που τον αποτρέπει από το να παραμείνει στον Πειραιά (ο λίγος όπως ο ίδιος θεωρεί χρόνος συμμετοχής του) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τη σειρά του ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τον θέλει 100% στην ομάδα και μάλιστα όπως σημειώνεται, σκέφτεται να τον κάνει «πενταδάτο» για να λύσει το πρόβλημα. Στις δηλώσεις του όμως ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να τον χρησιμοποιεί για 30-35 λεπτά σε κάθε ματς όπως ο παίκτης φαίνεται να θέλει. Ο Μπαρτζώκας, κατά την ταπεινή μου άποψη, είπε το «αυτονόητο». Πως ο Σλούκας μεγαλώνει και πως οι μεγάλοι παίκτες καμιά φορά πρέπει να προστατεύονται και από τον ίδιο τους τον εαυτό, γιατί αδυνατούν να αντιληφθούν πως οι αντοχές τους δεν παραμένουν οι ίδιες.

Διαφωνεί ο Σλούκας με τον Μπαρτζώκα; Δεν νομίζω. Γιατί αν λίγες ημέρες μετά ενημέρωσε την ΕΟΚ πως δεν θα συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γιατί είναι «κουρασμένος», ουσιαστικά παραδέχτηκε αυτό που υποστηρίζει και ο προπονητής του. Πως μέχρι εδώ φτάνουν οι αντοχές του.

Έχει καμία λογική να σκέφτεται την αποχώρηση από την ομάδα που αγαπάει (κανείς δεν αμφισβητεί νομίζω πως ο Σλούκας έχει ένα βαθύ δέσιμο με τον Ολυμπιακό) γιατί θέλει να αγωνίζεται περισσότερο και την ίδια ώρα να δηλώνει πως δεν έχει κουράγιο να παίξει στην Εθνική; Είναι τουλάχιστον παράδοξο.

Με όλο τον σεβασμό στον Σλούκα, αυτό μοιάζει με κοροϊδία. Και κάνει κάποιον που παρακολουθεί την ιστορία αυτή σαν απλός θεατής (χωρίς… inside information), να υποθέτει πως είτε ο Σλούκας δεν αντιλαμβάνεται πως ζητάει από τον Μπαρτζώκα κάτι που είναι λάθος για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο να γίνει, είτε έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τον χρόνο συμμετοχής του στους αγώνες.

Υπάρχει φυσικά και μία τρίτη «εξήγηση». Πως απλά δεν θέλει να συμμετέχει με την Εθνική στο Παγκόσμιο και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την «κούραση». Όποια κι αν είναι η εξήγηση πάντως, ο Σλούκας είναι λάθος. Και θα ήταν καλό για τον ίδιο και την εικόνα του να μην πέφτει σε τέτοιου είδους αντιφάσεις.

Το μέλλον του στον Ολυμπιακό θα ξεκαθαρίσει μετά την πρόταση των αδελφών Αγγελόπουλων, με τους οποίους θα συναντηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Όποια κι αν είναι η κατάληξη της συνάντησης αυτής ο Σλούκας ήταν και θα παραμείνει ένας μεγάλος παίκτης που αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους του Ολυμπιακού και πρόσφερε στην ομάδα του Πειραιά τα μέγιστα. Η στάση του όμως απέναντι στην Εθνική ομάδα δεν είναι σωστή. Και δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στην ιστορία που έγραψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα παλαιότερα των υποδημάτων του. 

Το… φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό και δεν αφορά μόνο τον Σλούκα. Είναι πολλά, διαχρονικά, τα παραδείγματα των παικτών που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την Εθνική. Και σίγουρα είναι υπαρκτή η δικαιολογία πως η σεζόν με τις ομάδες τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά αυτό δεν μπορεί να αφορά μόνο τους Έλληνες. Το ίδιο ισχύει και για τους Ισπανούς για παράδειγμα, οι οποίοι όμως όταν τους καλεί η Εθνική τους ομάδα δηλώνουν πάντα «παρών». Άλλωστε δεν θέλει ο Σλούκας να αποδείξει και στον Μπαρτζώκα πως τα «κουράγια» του φτάνουν πολύ πιο μακριά από τα 20λεπτα που τον χρησιμοποιούσε;