Τριπλή ανταλλαγή με το βλέμμα στον... Βεζένκοφ για τους Κινγκς

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / Intime

Τριπλή ανταλλαγή με το βλέμμα στον... Βεζένκοφ για τους Κινγκς

Χρήστος Τσάλτας 05:51 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 23.06.2023

Οι Σακραμέντο Κινγκς προχώρησαν σε κίνηση με το βλέμμα στη νέα σεζόν, καθώς παραχώρησαν το νο.24 του NBA Draft και τον Ρισόν Χολμς, ανοίγοντας χώρο στο salary cap, σε μια κίνηση που μπορεί να παίξει ρόλο για το μέλλον του Σάσα Βεζένκοφ.

Πριν από την έναρξη της βραδιάς του NBA Draft οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν στην κατοχή τους το νο.24 της διαδικασίας. Ωστόσο εν αντιθέσει με τις προηγούμενες σεζόν, φέτος οι «Βασιλιάδες» αποφάισαν να μην είναι ενεργοί στη διαδικασία,, αλλά να κοιτάξουν προς διαφορετική κατεύθυνση.

Στην Καλιφόρνια θέλουν να «χτίσουν» μια... win now ομάδα, προκειμένου να βρεθεί και την ερχόμενη σεζόν στα πλέι οφ του ΝΒΑ, πατώντας πάνω στην περσινή επιτυχία, όταν και οι «βασιλιάδες» έφτασαν στα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Την ίδια στιγμή το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ «καίει» όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, καθώς οι Κινγκς έχουν τα δικαιώματά του και εξετάζουν πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν δικό τους το φετινό καλοκαίρι τον Βούλγαρο φόργουορντ, ώστε να γεμίσουν το ρόστερ τους και να ισχυροποιηθούν.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα οι «Βασιλιάδες» προχώρησαν σε μια κίνηση με ιδιαίτερο νόημα. Διότι έδωσαν το νο.24 στους Ντάλας Μάβερικς, με τον Ολιβιέ Μαξένς-Πρόσπερ να μετακομίζει στο Τέξας. Παράλληλα, ο Ρισόν Χολμς, που ήταν εκτός κάδρου από τα μέσα της περασμένης σεζόν, παραχωρήθηκε μέσω ανταλλαγής στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τις τρεις ομάδες να μετέχουν στην ανταλλαγή.

Υπόθεση Βεζένκοφ: Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ για τους Κινγκς φέρνει χαμόγελα στον Ολυμπιακό
NBA

20:28 - 22.06.2023

Υπόθεση Βεζένκοφ: Ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ για τους Κινγκς φέρνει χαμόγελα στον Ολυμπιακό

Οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως θέλουν τον Πασκάλι Σιάκαμ και τον Όου Τζι Ανουνόμπι των Ράπτορς, κινήσεις που, εάν γίνουν, μπορούν να κρατήσουν στον Ολυμπιακό τον Σάσα Βεζένκοφ.

Με την εξέλιξη αυτή οι Κινγκς κάνουν... χώρο στο ροτέισιον, αλλά και στο salary cap τους, σε μια κίνηση που δεν αποκλείεται να επηρεάσει σημαντικά τα τεκταινόμενα γύρω από το θέμα του 28χρονου φόργουορντ. Άλλωστε πλέον οι «βασλιάδες» έχουν πάνω από 30 εκατ. δολάρια cap space. Βέβαια, θα παίξει ρόλο σε αυτή την περίπτωση ενδεχόμενη κίνησηγια την απόκτηση του Πασκάλ Σιάκαμ ή του Όου Τζι Ανουνόμπι, με τους «βασιλιάδες» να έχουν στο... σημάδι τους δύο παίκτες των Τορόντο Ράπτορς.