Ο Ολυμπιακός έδωσε το «παρών» στο πρώτο μίτινγκ της HIEP

Ολυμπιακός χάντμπολ

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός έδωσε το «παρών» στο πρώτο μίτινγκ της HIEP

Κώστας Τσιακλής • 14:21 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού έδωσε το παρών του στο πρώτο μίτινγκ της Handball International Educational Project (HIEP).

Ο Ολυμπιακός έδωσε το παρών του στο πρώτο μίτινγκ της Handball International Educational Project (HIEP) που διεξήχθη στο «Στάδιο Ολίμπικο» της Ρώμης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το HIEP project αναπτύσσεται σε συνεργασία με την EPSI-The European Platform for Sport Innovation, Master Group Sport, το Πανεπιστήμιο Ovidius of Costanza της Ρουμανίας, την πολυαθλητική ομάδα του Ολυμπιακού, με το τμήμα χάντμπολ και την ιταλική ένωση L’ Orma.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μήνες και έχει ως βασικός στόχο την εξάπλωση του χάντμπολ μέσω της ανάπτυξης κοινών μοντέλων, για την αύξηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, ιδίως των νέων. Παράλληλα, το έργο στοχεύει στην έρευνα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση των προπονητών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο τόσο στο χάντμπολ, όσο και σε άλλα αθλήματα.

Επιπλέον, υπάρχει ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για προπονητές, στους οποίους παρέχεται κοινή εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη, υπάρχουν τοπικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα καθοδήγησης και δραστηριότητες για νέους.