Όχι μόνο το μετάλλιο - Αυτό είναι το έξτρα κίνητρο της εθνικής στον ημιτελικό με τη Σερβία!
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Όχι μόνο το μετάλλιο - Αυτό είναι το έξτρα κίνητρο της εθνικής στον ημιτελικό με τη Σερβία!

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:25 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 25.07.2023

Ποιο είναι το επιπλέον κίνητρο της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με αντίπαλο της Σερβία.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου και θα διεκδικήσει μετάλλιο έναν χρόνο μετά το χάλκινο που κατέκτησε στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στον δρόμο προς τον τελικό. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο επιβλήθηκε με 15-14 της Ιταλίας στα πέναλτι και προκρίθηκε στην τετράδα, όπου θα παλέψει με τη «γαλανόλευκη» για την πρόκριση στον τελικό και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι δύο ομάδες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου 2023, οπότε και έκανε πρεμιέρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Σύμφωνα με τα κριτήρια της ΔΟΕ, από τη διοργάνωση της Ιαπωνίας θα πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες οι δύο πρώτες ομάδες, δηλαδή οι χώρες που θα περάσουν στον τελικό. Αυτό ισχύει και για το τουρνουά των γυναικών.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εκτός από το μετάλλιο θα εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Έτσι, θα αποβάλλει οποιοδήποτε άγχος αφού οι προκρίσεις θα δοθούν στη συνέχεια από τα ηπειρωτικά τουρνουά (το ευρωπαϊκό της Νετάνια δίνει ένα Ολυμπιακό εισιτήριο) και από το Παγκόσμιο της Ντόχα τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Ελλάδα μετράει 16 παρουσίες σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η Εθνική πόλο ανδρών μετέχει στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ανελλιπώς από το 1980 και τη διοργάνωση της Μόσχας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «γαλανόλευκη» είχε αναμετρηθεί με τη Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Η Ελλάδα είχε ηττηθεί με 13-10 ωστόσο, η βαλκανική ομάδα δεν είναι ίδια με εκείνη που κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι Φίλιπ Φιλίποβιτς, Άντριγια Πρλαΐνοβιτς, Ντούσκο Πιέτλοβιτς, Μίλαν Άλεκσιτς, Στέφαν Μίτροβιτς και Γκόικο Πιέτλοβιτς αποσύρθηκαν από την Εθνική ομάδα. Ωστόσο, οι Σέρβοι παραμένουν μία παραδοσιακή σχολή στο πόλο.

Ο ημιτελικός της Ελλάδας με τη Σερβία θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 11 το πρωί.