Πότε είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός της Εθνικής πόλο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Πότε είναι προγραμματισμένος ο ημιτελικός της Εθνικής πόλο ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:07 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 25.07.2023

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου και προκρίθηκε στην τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Πότε θα αγωνιστεί ξανά η «γαλανόλευκη».

Για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά. Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβουνίου στον προημιτελικό και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Το γκολ του Δημήτρη Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω έκρινε τον αγώνα. Λίγο πριν το τέλος του ματς, οι Μαυροβούνιοι είχαν δοκάρι σε δική τους επίθεση.

Η Ελλάδα θα παίξει στα ημιτελικά με τη νικήτρια του ζευγαριού Ιταλία - Σερβία. Ο ημιτελικός της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η Εθνική πόλο είχε αντιμετωπίσει την Ιταλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης της Βουδαπέστης το 2022. Τότε, είχε ηττηθεί με 11-10 σε ένα ματς θρίλερ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε την Κροατία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα έπαιξε με τη Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 13-10 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν η Ελλάδα προκριθεί στον τελικό, τότε θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στην Αλ Χιλάλ επειδή... μοιάζει με τον Εμπαπέ - Η ξεκαρδιστική απάντηση του Γάλλου
NBA

22:21 - 24.07.2023

Ο Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε στην Αλ Χιλάλ επειδή... μοιάζει με τον Εμπαπέ - Η ξεκαρδιστική απάντηση του Γάλλου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να δεσπόζει στο Μιλγούοκι με τη φανέλα των Μπακς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόθεση να δοκιμάσει και το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο...

«Καταρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά. Πράγματι σήμερα ήταν αυτοί που περίμεναν και οι ίδιοι και εγώ αλλά και όσοι ξέρουν την Εθνική ομάδα. Δείξαμε τρομερό χαρακτήρα, πάθος, τρομερές άμυνες και ακόμη και στη μεγάλη πίεση του τρίτου οκταλέπτου από το Μαυροβούνιο αντέξαμε και τελικά κερδίσαμε. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Βλάχος.