Το ξέσπασμα χαράς των «ερυθρόλευκων» μετά την ιστορική ανατροπή στον ημιτελικό του Challenge Cup (gallery)
i

Ιντάλγκο / © tourette media

Το ξέσπασμα χαράς των «ερυθρόλευκων» μετά την ιστορική ανατροπή στον ημιτελικό του Challenge Cup (gallery)

Sportal newsroom 18:03 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 16.02.2023

Μια ιστορική ανατροπή πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα του Παναθηναϊκού, στη ρεβάνς του ημιτελικού για το Challenge Cup. Επιτυχία που πανηγύρισαν με την ψυχή τους οι «ερυθρόλευκοι», όπως μαρτυρούν και οι στιγμές που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο κλειστό του Αγίου Θωμά με την πλάτη στον τοίχο, για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 3-1 σετ στην πρώτη αναμέτρηση στου Ρέντη και φυσιολογικά, είχαν αποκτήσει σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Challenge Cup.

Ένας αθλητικός εμφύλιος «αιωνίων» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, που είχε δημιουργήσει το ανάλογο hype και φυσικά την αγωνία για την κατάληξη του. Με τον Παναθηναϊκό να έχει τον ρόλο του φαβορί πια, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον «Τάφο του Ινδού» το απόγευμα της Τετάρτης (15/2) σε μια ρεβάνς που δεν έμελλε όμως να διεξαχθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Και αυτό εξαιτίας της απόφασης των αστυνομικών δυνάμεων να ρίξουν... δακρυγόνο σε κλειστό γυμναστήριο. Γεγονός που έφερε πανικό σε κόσμο και ομάδες, μαζί και την εκκένωση του γηπέδου. Μετά τις διαβουλεύσεις ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αποφασίστηκε το ματς να διεξαχθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (16/2) κεκλεισμένων των θυρών.

Με μυθική ανατροπή σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον ευρώ-τελικό ο Ολυμπιακός
ΒΟΛΕΙ

16:58 - 16.02.2023

Με μυθική ανατροπή σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον ευρώ-τελικό ο Ολυμπιακός

Απίθανη ανατροπή από τον Ολυμπιακό στον Άγιο Θωμά. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού, αλλά πήρε τέσσερα συνεχόμενα σετ και πήρε σπουδαία πρόκριση για τον τελικό CEV Challenge Cup όπου θα συναντήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Και εκεί, ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που έμοιαζε σχεδόν αδύνατο με βάση την εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού. Με απόλυτη συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και ιδανικές επιλογές στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την κακή μέρα των «πράσινων». Και παρά το γεγονός πως έχασαν το πρώτο σετ, απάντησαν με τρία σερί κερδισμένα, οδηγώντας τη ρεβάνς στο χρυσό σετ!

Με κεκτημένη ταχύτητα οι «ερυθρόλευκοι» και με ξεκάθαρο πλέον ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού, θριάμβευσαν με 15-6 στο χρυσό σετ και πήραν την πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup! Με τον Ολυμπιακό να φτάνει στον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο βόλεϊ ανδρών για όγδοη φορά στην ιστορία του.

Μετά το τέλος της ρεβάνς και την ιστορική τους ανατροπή, οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Επιτυχία που χάρηκαν με την ψυχή τους, όπως μαρτυρούν και οι στιγμές που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό.