Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου ο Καραλής στο άλμα επί κοντώ, πέρασε τα 5.86μ (vid)
i

Καραλής / ©intime

Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου ο Καραλής στο άλμα επί κοντώ, πέρασε τα 5.86μ (vid)

Sportal newsroom 21:06 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:30 - 22.02.2023

Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πέρασε τα 5.86μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο κλειστό του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας» πέρασε τα 5.86μ. και έσπασε το ρεκόρ του Κώστα Φιλιππίδη

Στις 3 Μαρτίου του 2017 ο Έλληνας αθλητής είχε ξεπεράσει τα 5.85μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, με τον αθλητή του Χάρη Καραλή, να τον ξεπερνάει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καραλής δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 5,92μ., προκειμένου να πάρει την κορυφαία επίδοση τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό στίβο. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

«Πάντα στο ΣΕΦ, η αγάπη του κόσμου μου δίνει φτερά. Ημουν καλά σήμερα και τα κατάφερα με τον πατέρα μου και τον Γιώργο Πομάσκι που βοηθάει. Εβαλα τις βάσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη όπου πάω για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα είναι στους στόχους μου το 5,92μ., αλλά κουράστηκα. 

Είχα μεγάλη αναμονή στον αγώνα και έκανα πολλά άλματα. Πέρασα μία δύσκολη σεζόν πέρυσι και ήθελα το ρεκόρ. Γιατί όχι στην Τουρκία με ένα μετάλλιο; Δουλεύουμε με το κεφάλι κάτω και προχωράμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ ο Έλληνας πρωταθλητής.