Πάει για Ντρπα ο ΠΑΟΚ

Πάει για Ντρπα ο ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 15:36 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:20 - 18.04.2024

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας σπουδαίας μεταγραφής αφού βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Σέρβα διαγώνια Μάρτα Ντρπα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τον Γιάννη Γιαννάκη για τη θέση του τιμ μάνατζερ και τον Γιάννη Τσαϊρέλη για τη θέση του προπονητή.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ στοχεύει στη μεταγραφική του ενίσχυση με στόχο να γίνει πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Volleyplanet.gr, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Σέρβα διαγώνια Μάρτα Ντρπα, που τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ουκρανικής SC Prometey έκανε το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ουκρανίας, Σούπερ Καπ Ουκρανίας) και κατέλαβε την 9η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η 35χρονη διαγώνια έχει μεγάλη καριέρα σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Μάρθα Ντρπα έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Η Σέρβα διαγώνια ξεκίνησε από τον Ερυθρό Αστέρα (3η θέση CEV Cup), συνέχισε με νταμπλ στην ελβετική Βολερό, επέστρεψε στη σερβική Ζελένιτσαρ και στη ΖΟΚ Σπαρτάκ. Ακολούθησαν τα πρωταθλήματα Ρουμανίας (Ταργκοβίστε, Κυπελλούχος Ρουμανίας), Ιταλίας (Βιτσέντζα), Γερμανίας (Πότσδαμ), Φιλιπίννες (United Volleyball Club), Ρωσίας (Κράσνογιαρσκ). μία τριετία στην ουγγρική Μπεκεσκάμπαι, όπου ήταν συμπαίκτρια της Μανωλίνας Κωνσταντίνου και της Μαρίας Οικονομίδου και στη συνέχεια η Μακάμπι Χάιφα του Ισραήλ.

Κατέχει πολλές ατομικές διακρίσεις σε Σερβία (MVP πρωταθλήματος και κορυφαία διαγώνια του Κυπέλλου), στη Γερμανία (κορυφαία σκόρερ πρωταθλήματος) και στην Ουγγαρία (καλύτερη διαγώνια και κορυφαία σκόρερ πρωταθλήματος, Κορυφαία σκόρερ Κυπέλλου Ουγγαρίας), έχει σημαντικές διακρίσεις και ως πρώην διεθνής με την Εθνική Σερβίας (δις φιναλίστ Παγκοσμίου πρωταθλήματος, 3η θέση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015).

Πρόκειται για μία παίκτρια, που αν έρθει τελικά για τον ΠΑΟΚ, θα αναβαθμίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ στη θέση της διαγώνιας τη σεζόν που μας πέρασε αφού απέκτησε την Κένια Τσεμτσούμπα από την Άρη το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η αθλήτρια αγωνίστηκε ελάχιστα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.