Σε συζητήσεις με τον Ντίμα Φιλίποφ ο ΠΑΟΚ

Ντίμα Φιλίποφ

i

© Intime

Σε συζητήσεις με τον Ντίμα Φιλίποφ ο ΠΑΟΚ

Σε συζητήσεις με τον Ντίμα Φιλίποφ είναι η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν έχουν ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου και απώλεσε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Στον τέταρτο, και τελευταίο, τελικό της Volley League στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε και ο Ντίμα Φιλίποφ. Ο άλλοτε πασαδόρος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κάθισε δίπλα στον Γιώργο Σαββίδη και όπως φαίνεται η παρουσία του στο PAOK Sports Arena δεν ήταν τυχαία.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε συζητήσεις με τον Ντίμα Φιλίποφ προκειμένου να επαναπαρτίσει τον έμπειρο πασαδόρο. Ο 33χρονος παίκτης αγωνίστηκε από τη σεζόν 2020-2021 μέχρι φέτος στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αμρισβίλ με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. 

Ο Φιλίποφ είχε παίξει στον ΠΑΟΚ δύο σεζόν (2018-2019, 2019-2020) κατακτώντας ένα Κύπελλο Ελλάδας. Παλαιότερα είχε δύο θητείες στον Ολυμπιακό.

Με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα. Εφόσον ο ΠΑΟΚ πάει στη λύση του Ντίμα Φιλίποφ, τότε απελευθερώνεται θέση ξένου.

Η ενδεχόμενη μεταγραφή του Φιλίποφ στον ΠΑΟΚ συνδέεται και με την αποχώρηση του Θοδωρή Βουλκίδη για τον Παναθηναϊκό. Οι τέσσερις ξένοι που επιτρέπονται από τις ομάδες (οι πέντε ξένοι είναι διαρκώς στο κάδρο αλλά το σχετικό πλαίσίο δεν ψηφίζεται) οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο να καλύψει τη θέση του πασαδόρου με Έλληνα.

Τότε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να προσφύγει στη λύση ξένων κεντρικών αλλά και ξένου ακραίου και διαγώνιου. Διαφορετικά, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές του από την ελληνική αγορά για τον δεύτερο βασικό κεντρικό του.