Ο Άλεν Παγένκ MVP του πρωταθλήματος της Volley League

Άλεν Παγένκ

i

© Intime

Ο Άλεν Παγένκ MVP του πρωταθλήματος της Volley League

Ο Άλεν Παγένκ ψηφίστηκε από τους προπονητές κορυφαίος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος της Volley League.

Ο Άλεν Παγένκ αναδείχτηκε MVP του φετινού πρωταθλήματος της Volley League. Ο Σλοβένος κεντρικός του Ολυμπιακού ψηφίστηκε από τους προπονητές της κατηγορίας κορυφαίος παίκτης της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στη Θεσσαλονίκη και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών κατέκτησε τον τίτλο. Αυτό ήταν το 31ο πρωτάθλημα για την ομάδα του Πειραιά στην ιστορία της στο βόλεϊ ανδρών.

Ο Άλεν Παγένκ έλαβε 5 ψήφους από τους 10 προπονητές της κατηγορίας. Δύο ψήφους πήρε ο Ιταλός πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα. Από μία ψήφο πήραν ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας και ο Γερμανός ακραίος του Ολυμπιακού Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα.

Η επιλογή του Παγένκ ως MVP Βίκος Cola της Volley League έχει και ιστορική σημαία καθώς είναι ο πρώτος κεντρικός που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση από το 1999 που καθιερώθηκε ο θεσμός. Ανάλογη διάκριση είχε λάβει και ο Δημήτρης Τζούριτς αλλά όταν την πήρε αγωνίζονταν διαγώνιος και αργότερα γύρισε κεντρικός.

Ο Σλοβένος κεντρικός αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε πως είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Volley League. Από το Βελιγράδι όπου βρίσκεται με την σύζυγο του δήλωσε: «Ειλικρινά δεν το περίμενα. Είναι σπάνιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ένας κεντρικός. Ευχαριστώ τους προπονητές για αυτή την τιμή. Αφιερώνω τον τίτλο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επίσης στον προπονητή μου, στους συμπαίκτες μου, στο σταφ του Ολυμπιακού και στην οικογένεια μου που με στήριξε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Τον τίτλο του MVP θα μπορούσε να τον κερδίσει οποιοσδήποτε συμπαίκτης μου. Εγώ παλεύω για κάθε μπάλα, σε κάθε φάση και αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι καλά εδώ, γι αυτό και έμεινα και δεύτερο χρόνο».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα μείνει και τρίτη περίοδο στον Ολυμπιακό απάντησε: «Δε μπορώ να πω κάτι. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία. Αυτό θα το ανακοινώσει η διοίκηση του Ολυμπιακού».