Πασαδόρος από την Κροατία στον ΠΑΟΚ

Πασαδόρος από την Κροατία στον ΠΑΟΚ

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση της Λέας Ντέακ, που αγωνίζεται ως πασαδόρος.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τη Λέα Ντέακ για το υπόλοιπο της σεζόν. Η 23χρονη πασαδόρος είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κροατίας.

«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Λέα Ντέακ, για το υπόλοιπο της σεζόν 2023-2024.

Γεννημένη στην Κροατία στις 27/04/2000, η Λέα Ντέακ αγωνίζεται ως πασαδόρος και έχει ύψος 178cm.

Έκανε τα πρώτα της βήματα στο βόλεϊ τη σεζόν 2013-14 από την κροατική, HAOK Mladost, στην οποία παρέμεινε έως και τη σεζόν 2016-17. Σε αυτή την τετραετία, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Κροατίας, ενώ αγωνίστηκε σε νεαρή ηλικία και στο CEV Women's Cup.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία διετία (2017-2019) στην OK Olimpik, ούσα παράλληλα διεθνής τόσο με την Κ19 της Κροατίας, όσο και με την γυναικεία ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019.

Τη σεζόν 2019-20 επέστρεψε και πάλι στην HAOK Mladost, με την οποία κατέκτησε το εγχώριο «νταμπλ».

Επόμενος σταθμός της καριέρας της ήταν η Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα η Volero Zurich, στην οποία αγωνίστηκε τις σεζόν 2020-21, 2021-22 και 2022-23. Εκεί, κατέκτησε ένα «νταμπλ» Ελβετίας τη σεζόν 2021-22, ενώ την ίδια σεζόν κατέκτησε και την πρώτη θέση στο FIVB Challenger Cup 2022, με την Εθνική Κροατίας.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν (2023-24), αγωνίστηκε στη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στην CSM Volei Alba-Blaj, αποκτώντας τις πρώτες της παραστάσεις από τη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το CEV Women's Champions League.

Πλέον, έρχεται με το ταλέντο της αλλά και την εμπειρία πρωταθλητισμού στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να συμβάλλει τα μέγιστα στους υψηλούς στόχους του Δικεφάλου.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Λέα Ντέακ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο στον Σύλλογο, ήταν φιλικοί και πολύ καλοί μαζί μου. Ανυπομονώ να γνωρίσω το νέο μου προπονητή αλλά και τις νέες μου συμπαίκτριες. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα αλλά και για το πνεύμα το οποίο έχει. Πιστεύω ότι με αυτά τα συστατικά, η ομάδα έχει όλα τα φόντα ώστε να πετύχει τους υψηλούς στόχους της. Θα δώσω το 100% μου για να βοηθήσω τη ομάδα, να τους πετύχει, σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα».

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Λέα!», αναφέρει η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.