Ο Μουνάφο στο Sportal: «Είμαστε μια ομάδα χωρίς αστέρια αλλά με κοινό στόχο: Να πάμε τον Αστέρα ψηλά»

Ο Μουνάφο στο Sportal: «Είμαστε μια ομάδα χωρίς αστέρια αλλά με κοινό στόχο: Να πάμε τον Αστέρα ψηλά»

Κώστας Τόπας 11:01 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 04.01.2024

Ο Χουάν Μουνάφο, κορυφαίος του αγώνα και σκόρερ του νικητήριου γκολ κόντρα στον Άρη, μίλησε στο Sportal για την εξαιρετική εμφάνιση του Αστέρα κόντρα στους «κίτρινους», για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια κι ανέτρεψαν την κατάσταση, τον ρόλο του «δασκάλου» που έχει στην ομάδα, τις άδειες εξέδρες αλλά και για τον στόχο που έχουν θέσει οι «κιτρινομπλέ» φέτος.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του το 2024, καθώς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, στο τέλος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στον Άρη, με 3-2.

Ενας εκ των πρωταγωνιστών για τους Αρκάδες, ήταν ο Χουάν Μουνάφο, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του, καθώς στην 270η εμφάνισή του με τη φανέλα του Αστέρα, πέτυχε το τρίτο γκολ στην αναμέτρηση (το ένατο συνολικά με τους Αρκάδες) και ολοκλήρωσε τη σπουδαία αυτή ανατροπή για τον σύλλογο της Τρίπολης.

Κόντρα στον Άρη, ο 35χρονος Αργεντινός αρχηγός των «κιτρινομπλέ» βρήκε δίχτυα σχεδόν μετά από έναν χρόνο, καθώς τελευταία φορά που είχε βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ ήταν στις 4 Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τη Λαμία. Όπως τότε, έτσι και τώρα ο Μουνάφο συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Ένα τρίποντο, με το οποίο ο Αστέρας έφτασε τους 23 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την πεντάδα.

Από την πλευρά του, ο Χουάν Μουνάφο, μίλησε στο Sportal για την εξαιρετική εμφάνιση των Αρκάδων κόντρα στους «κίτρινους», για το τι είπαν στα αποδυτήρια κι ανέτρεψαν την κατάσταση, τον ρόλο του «δασκάλου» που έχει στην ομάδα, τον Νίκο Ζουγλή, τις άδειες εξέδρες αλλά και για τον στόχο που έχουν θέσει οι «κιτρινομπλέ».

Χουάν Μουνάφο ©asterastripolis

«Ηταν ένα παιχνίδι που στα πρώτα 15 λεπτά δεν πατάγαμε καθόλου καλά στο γήπεδο. Κάναμε αρκετά λάθη και τα πληρώσαμε σκληρά. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε και τρίτο γκολ. Από εκεί και πέρα, η αντίδραση που βγάλαμε είναι το καλύτερο που μπορούμε να κρατήσουμε, γιατί όταν είσαι πίσω στο σκορ με δύο τέρματα και τόσο γρήγορα, μπορεί το μυαλό να σταματήσει. Εμείς κάναμε το αντίθετο. Αρχίσαμε να κυκλοφορούμε με υπομονή την μπάλα και προσπαθήσαμε να κάνουμε φάσεις. Βάλαμε ένα γκολ την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν το ημίχρονο.

Μετά στα αποδυτήρια είχαμε χρόνο να μιλήσουμε, είδαμε τα λάθη μας και όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στο ματς. Ο πρώτος στόχος ήταν να κάνουμε το 2-2 και μετά ξέραμε ότι με την ένταση που έχεις όταν πετυχαίνεις δύο γκολ, θα μπορούσαμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Ετσι κι έγινε. Είχαμε την εμπειρία να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και μπορώ να πω ότι, εκτός από τα πρώτα 15 λεπτά, ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι φέτος». 

Το «πάρτι» στα αποδυτήρια του Αστέρα μετά τη νίκη επί του Άρη ©asterastripolis

Τι ήταν αυτό που σας είπε ο προπονητής σας στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και τι είπατε μεταξύ σας; 

«Αυτό που είπαμε με τον προπονητή μας, αφορούσε κυρίως το τακτικό κομμάτι και την γραμμή στην άμυνα, να την έχουμε λίγο πιο κάτω ή πιο πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Μετά είπαμε μεταξύ μας ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, να ισοφαρίσουμε και στο τέλος να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Το πιστεύαμε όλοι μας. Αυτό που είδα εγώ είναι ότι όλοι ήμασταν σίγουροι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Χουάν Μουνάφο ©asterastripolis

Τελευταία φορά που σκόραρες ήταν πέρυσι 4 Ιανουαρίου κόντρα στη Λαμία. Σχεδόν ένα χρόνο μετά βρίσκεις ξανά δίχτυα, πως αισθάνεσαι;

«Αισθάνομαι πολύ ωραία. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαι και σκόρερ. Αλλά εντάξει σήμερα όλη τη δουλειά την έκανε ο Νίκος (σ.σ Ζουγλής) που έκλεψε εκεί την μπάλα και ήμουν εγώ ψηλά στην πίεση, έκανα την κίνηση και κατάφερα να σκοράρω. Νιώθω καταπληκτικά γιατί όταν βοηθάς την ομάδα σου με γκολ είναι φανταστικό. Αυτό όμως που λέω πάντα είναι ότι εγώ δεν είμαι σκόρερ. Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάνω, να βοηθάω σε όλες τις γραμμές».

Πως βλέπεις την εξέλιξη του Ζουγλή; 

«Μια χαρά. Όπως πάντα λέω τα παιδιά θέλουν χρόνο. Σίγουρα δεν μπορούν να έχουν αμέσως την εμπειρία που απαιτείται, να παίξουν και να μην κάνουν λάθη. Αλλά ο Νίκος έχει αρχίσει και παίρνει λεπτά στα πόδια του. Είναι ένα παιδί που τρέχει πάρα πολύ. Βοηθάει και στο αμυντικό κομμάτι κι αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να το βρεις στους επιθετικούς. Σιγά σιγά ελευθερώνεται με την μπάλα. Πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Μιλάω πάρα πολύ μαζί του και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί και θα γίνει πολύ καλός παίκτης».

«Είμαι σκληρός με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά πάντα με αγάπη»

Ο Χουάν Μουνάφο μετά το 3-2 ©asterastripolis

Αισθάνεσαι ότι έχεις και τον ρόλο του «δασκάλου» μέσα στα αποδυτήρια;

«Σίγουρα. Όπως ήμουν κι εγώ μικρός, είχα τότε μεγαλύτερους παίκτες που με είχαν βοηθήσει. Ετσι και τώρα προσπαθώ να βοηθήσω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μερικές φορές είμαι σκληρός. Το ξέρω. Αλλά πάντα πιστεύω ότι με αυτή την αγάπη για την ομάδα και για τους παίκτες που έχω θα προσπαθήσω πάντα να βοηθάω τα παιδιά».

Είδαμε στο δικό σου γκολ όλη η ομάδα έγινε μια γροθιά. Ετσι είναι και το κλίμα στα αποδυτήρια; Μια οικογένεια;

«Βέβαια. Είναι το καλύτερο που έχουμε κάνει φέτος. Είμαστε μια ομάδα χωρίς αστέρια. Ολοι έχουμε τον ίδιο ρόλο. Είμαστε παίκτες που έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Να βοηθήσουμε τον Αστέρα. Αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Το πιο δυνατό κομμάτι μας είναι ότι είμαστε ομάδα. Αν το κρατήσουμε έτσι σίγουρα θα πάμε καλά».

«Στόχος του Αστέρα πάντα τα Play Offs»

Οι πανηγυρισμοί μετά το 3-2 ©asterastripolis

Μετά από αυτή τη νίκη ο Αστέρας μείωσε στον πόντο από την πέμπτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας;

«Ο πρώτος στόχος που είχαμε φέτος ήταν να βελτιώσουμε την περυσινή κακή σεζόν. Ηταν πολύ σκληρή για εμάς. Κακά τα ψέματα. Όταν έχεις μία τέτοια χρόνια, δεν μπορείς να κοιτάξεις αμέσως στα Play Offs. Αλλά αυτό που βλέπουμε φέτος το πιστεύουμε. Εχουμε βάλει στόχο φέτος, αυτό που προσπαθεί η ομάδα κάθε χρόνο, να παίξουμε στα Play Offs. Ξεκινήσαμε καλά στον δεύτερο γύρο, παίζουμε καλά και θα το προσπαθήσουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι 5η ή 6η θέση, αλλά το πρώτο που θέλουμε είναι να φτάσουμε στα Play Offs».

Για τις 270 συμμετοχές που έφτασες με τον Αστέρα; Το περίμενες; 

«Εντάξει κάτι τέτοιο δεν το περιμένεις ποτέ. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Αλλά πιστεύω ότι έχω δέσει με την ομάδα και μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Δεν περίμενα να φτάσω τόσες συμμετοχές. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστημένος που έχω φτάσει αυτό τον αριθμό».

Την Κυριακή (07/01, 17:30) ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Τι περιμένετε ότι θα αντιμετωπίσετε σε αυτό το ματς;

«Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ σκληρή ομάδα. Ο ΠΑΣ θέλει βαθμούς και σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει καλό παιχνίδι με εμάς. Πρέπει να παίξει στο 110% για να πάρει βαθμούς. Το κάναμε κι εμείς πέρυσι. Αλλά από εκεί και πέρα, από πλευράς μας πρέπει να έχουμε την ηρεμία που έχουμε κάθε φορά που παίζουμε εκτός έδρας και να προσπαθήσουμε να βάλουμε πρώτοι γκολ, ή να έχουμε την κατοχή και να βρούμε τους χώρους για να ανοίξουμε το σκορ».

«Τα γήπεδα δημιουργήθηκαν για τον κόσμο»

Αστέρας Τρίπολης ©asterastripolis

Πώς είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει ξανά μπροστά σε άδεια καθίσματα;

«Είναι πολύ δύσκολο. Το περάσαμε και στην περίοδο του Covid. Προσωπικά στεναχωριέμαι. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Τώρα χωρίς τους φιλάθλους δίπλα μας είναι κάτι περίεργο. Φέτος εμείς είχαμε ανοίξει και τις πόρτες στις υπόλοιπες ομάδες και το γήπεδο γέμιζε. Ηταν πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Τώρα να παίζεις ξανά χωρίς κόσμο είναι κακό. Στο κάτω κάτω είναι ένα γήπεδο που φτιάχτηκε για να έρχεται ο κόσμος. Μακάρι να τελειώσει αυτό γρήγορα και να έχουμε ξανά γεμάτες κερκίδες, γιατί ο κόσμος δεν πρέπει να πληρώνει το λάθος του ενός».