Πήρε και το ντέρμπι πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό

Πήρε και το ντέρμπι πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 00:15 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 19.02.2023

Σε ένα τρομερό από πλευράς εξέλιξης ματς, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο τάι μπρέικ με σκορ 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τους πράσινους να επιστρέφουν από το 2-0 όμως στο τάι μπρέικ έσβησαν κάθε ελπίδα του αιώνιου αντιπάλου τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της Volley League με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες είχαν προηγηθεί με 2-0 σετ, οι «πράσινοι» επέστρεψαν κα ισοφάρισαν σε 2-2, όμως στο τάι μπρέικ οι παίκτες του Τζουλιάνι τρεις μέρες μετά τον θρίαμβό τους για την Ευρώπη, στέφθηκαν νικητές και στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Με μυθική ανατροπή σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον ευρώ-τελικό ο Ολυμπιακός
ΒΟΛΕΙ

16:58 - 16.02.2023

Με μυθική ανατροπή σόκαρε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στον ευρώ-τελικό ο Ολυμπιακός

Απίθανη ανατροπή από τον Ολυμπιακό στον Άγιο Θωμά. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού, αλλά πήρε τέσσερα συνεχόμενα σετ και πήρε σπουδαία πρόκριση για τον τελικό CEV Challenge Cup όπου θα συναντήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δραματικό ήταν το πρώτο σετ με τον Ολυμπιακό να προσπερνάει τον Παναθηναϊκό μετά το 2-2 και να παίρνει διαφορά μέχρι και τέσσερις πόντους. Οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί στο σερβίς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του τζουλιάνι, φτάνοντας τελικά στο 25-23 και κερδίζοντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτες του Ανδρεόπουλου προηγήθηκαν με 6-3, όμως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 με τον Παγένκ να παίρνει πόντους από το σερβίς. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι στο σκορ με τον Ολυμπιακό να παίρνβει το δεύτερο σετ με 26-24 με εντυπωσιακό άσσο του Ιντάλγκο!

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο τρίτο σετ και κατάφερε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους. Οι «πράσινοι» είχαν καλή υποδοχή, περιόρισαν τα λάθη τους στο σερβίς και κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν το τρίτο σετ με 25-23, μειώνοντας σε 2-1. 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε δυναμικά στο 4ο σετ. Οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει πλέον και ψυχολογία και κατάφερναν να βάζουν στοπ στις προσπάθειες του Ολυμπιακού με επιτυχία. Mε πόντο του Πετρέα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 19-25 και έφεραν το παιχνίδι σε τάι μπρέικ. 

Εκεί το ματς συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Οι δύο αντίπαλοι έδειχναν αποφασισμένοι για τη νίκη και έδιναν σκληρές μάχες στο φιλέ. Ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 2 πόντων στο 6-4 και την αύξησε στο +4 (10-6). Κάπου εκεί φάνηκε ότι ο αγώνας έγερνε προς την πλευρά των πρωτοπόρων. 

Το τελικό 15-10 έδωσε δύο βαθμούς στον Ολυμπιακό που πλέον έχει 40, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε με τον ένα βαθμό από τα δύο σετ που κέρδισε...

Τα σετ: 25-23, 26-24, 16-25, 19-25, 15-10