Εγκληματικός υπόκοσμος απειλεί να σκοτώσει τον Πιστόριους αν αποφυλακιστεί (vids)

Εγκληματικός υπόκοσμος απειλεί να σκοτώσει τον Πιστόριους αν αποφυλακιστεί (vids)

Sportal newsroom 14:06 - 25.11.2023

Ο Όσκαρ Πιστούριους μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους τον Ιανουάριο, αλλά φαίνεται ότι η ζωή του είναι σε κίνδυνο...

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα αποφυλακιστεί υπό όρους τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αλλά η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανησυχεί για την ασφάλεια του πρώην παραολυμπιακού αθλητή, ο οποίος καταδικάστηκε το 2017 σε 13 χρόνια και 5 μήνες φυλάκιση για πυροβόληση της κοπέλας του μέχρι θανάτου το 2013. Οι αρχές έχουν πληροφορίες από τον εγκληματικό υπόκοσμο ότι υπάρχουν σχέδια να σκοτώσουν τον πρώην σπρίντερ.

«Λάβαμε αναφορές ότι οι άνθρωποι λένε ότι του αξίζει να πεθάνει επειδή έβαλε τέλος στη ζωή μιας τόσο νεαρής γυναίκας. Η Νότια Αφρική δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη βία που σχετίζεται με τον Πιστόριους και η αστυνομία θα εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει την ασφάλειά του» , εξήγησε αστυνομική πηγή , που επικαλείται η «Sun».

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης, σε ηλικία 37 ετών, πέρασε τα τελευταία χρόνια φοβούμενος για τη ζωή του και στη φυλακή φοβόταν μήπως δηλητηριαστεί μετά από εντολή γκάνγκστερ που θα τον απειλούσαν. Μια πηγή είπε στη «Daily Mail» ότι ο Πιστόριους «άρχισε να τρώει φασόλια κατευθείαν από το κουτί, φοβούμενος ότι το φαγητό μπορεί να δηλητηριαστεί».

Οι πρώτες φήμες για εκδίκηση άρχισαν να κυκλοφορούν όταν ο νοτιοαφρικανικός Τύπος ανέφερε την παρουσία δύο ανδρών, πολύ γνωστών στον εγκληματικό υπόκοσμο, στη δίκη του Πιστόριους. Ο πρώην παραολυμπιονίκης έχει λάβει πολλά απειλητικά μηνύματα τα τελευταία χρόνια.

Ο Πιστόριους, που δεν θα μπορέσει ποτέ να αγγίξει ξανά ένα πυροβόλο όπλο, είναι πρόθυμος να γίνει... νέος άνθρωπος, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και βοηθώντας τους άλλους. Κατά τη διάρκεια της φυλακής του, έγινε πνευματικός οδηγός, ενθαρρύνοντας άλλους κρατούμενους να πάρουν τη Βίβλο και να λατρεύουν τον Ιησού.