Η ζωή του Πιστόριους στη φυλακή: Οι καβγάδες και οι τραυματισμοί

Η ζωή του Πιστόριους στη φυλακή: Οι καβγάδες και οι τραυματισμοί

Sportal newsroom 18:37 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 24.11.2023

Την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους αποφάσισε η επιτροπή αναστολών της Νότιας Αφρικής.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Όσκαρ Πιστόριους στις 5 Ιανουαρίου 2024. Ο Παραολυμπιονίκης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου 2013.

Ο Πιστόριους είχε ισχυριστεί ότι είχε πυροβολήσει την άτυχη κοπέλα καθώς την πέρασε για διαρρήκτη. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης το 2017, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημα της δίκης.

Πριν ακόμη μπει φυλακή, ο Πιστόριους δεχόταν απειλές ότι θα βιαζόταν και θα τον χτυπούσαν, όπως κατήγγειλε η οικογένειά του. Η παρουσία του στο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν ήταν ήρεμη, κάθε άλλο.

Ο Πιστόριους τραυματίστηκε σε καβγά με έναν άλλον κρατούμενο το 2017. Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε λάβει θεραπεία για τραύματα στους καρπούς του, τα οποία η οικογένειά του αρνήθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού και είπε ότι προκλήθηκαν από πτώση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailystar ο Πιστόριους υιοθέτησε μια νέα εμφάνιση. Ο πρώην διευθυντής του σχολείου του, Μπιλ Σρέντερ, επισκέπτεται περιστασιακά τον Νοτιοαφρικανό στη φυλακή. Είπε στη Sun το 2020 ότι ο Πιστόριους έχει αφήσει γενειάδα ενώ το βάρος του είχε αυξηθεί.

«Αυτό που πραγματικά θέλει είναι η συγχώρεση», είπε ο πρώην διευθυντής. «Του είπα ότι αν είχε σκοτώσει την κόρη μου αμφιβάλλω αν θα τον συγχωρούσα. Ανησυχεί περισσότερο για τη συγχώρεση παρά για την αποφυλάκιση με όρους. Στην πραγματικότητα, έχει πραγματικό φόβο για την αποφυλάκιση υπό όρους, καθώς ξέρει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο Πιστόριους φέρεται να έχει εγκαταλείψει κάθε άσκηση και ακόμη και να έχει αρχίσει να καπνίζει, αλλάζοντας εντελώς την επιδερμίδα του και τον καθιστά αγνώριστο από την πρώτη φορά που πήγε στη φυλακή.