Από κομβικός στο απόλυτο μηδέν: Το... ναδίρ του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε και η επόμενη μέρα

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Από κομβικός στο απόλυτο μηδέν: Το... ναδίρ του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε και η επόμενη μέρα

Χρήστος Τσάλτας 12:45 - 24.11.2023

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στην ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Βίρτους, στην Μπολόνια, δίνοντας αφορμές για νέες συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η πορεία του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε κάθε άλλο παρά ήρεμη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο διεθνής γκαρντ βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο, διότι η θέση του στην ομάδα μόνο σίγουρη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, η φημολογία που αναπτύσσεται γύρω από το όνομά του φουντώνει κάθε μέρα που περνάει, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συζήτηση γύρω από το μέλλον του στην Πόλη.

Ο μεγάλος στόχος του Ντόρσεϊ ήταν μια ενδεχόμενη επιστροφή στο ΝΒΑ, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Το πέρασμα από τους Ντάλας Μάβερικς αποδείχθηκε πάρα πολύ σύντομο, την περασμένη σεζόν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πλέον να εστιάζει πλήρως την προσοχή του στην Ευρώπη και την Euroleague. Άλλωστε για τα ευρωπαϊκά δεδομένα θεωρείται ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, με έφεση στο σκοράρισμα και ικανότητα να αλλάζει τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Η Φενέρ του προσέφερε συμβόλαιο, όμως τα σκαμπανεβάσματα τόσο στις σχέσεις του με τον Δημήτρη Ιτούδη, όσο κια με τον οργανισμό γενικότερα, έχουν περιπλέξει για τα καλά την κατάσταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές άλλωστε που κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού ο Ντόρσεϊ εμφάνιζε τάσεις φυγής από την Πόλη, την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καραδοκούσαν για την απόκτησή του.

Ο καιρός πέρασε, η σεζόν ξεκίνησε και ο απόφοιτος του Όρεγκον έδειχνε την ποιότητά του, κάνοντας τη διαφορά στην επίθεση για την Φενέρ. Ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Ιτούδη, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως στις αναμετρήσεις με Αρμάνι Μιλάνο και Βαλένθια ήταν καθοριστικός, μετρώντας 15 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Στην Ισπανία όμως χτύπησε και η πρώτη διάγνωση ανέφερε πως υπέστη κάταγμα, το οποίο τον έθετε εκτός δράσης για δύο μήνες. Λίγες μέρες μετά όμως επέστρεψε στη δράση, για να βοηθήσει την ομάδα του.

Η αφοσίωσή του στο κλαμπ όμως έχει τεθεί εν αμφιβόλω, κάτι που αποτυπώθηκε και σε νέα δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα, τα οποία ανέφεραν πως ο διεθνής άσος δεν θέλει να μείνει στην Φενέρμπαχτσε. «Πρέπει να ληφθούν ορισμένα μηνύματα στην Φενέρμπαχτσε. Είναι ξεκάθαρο πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν θέλει να βρίσκεται στην ομάδα», αναφέρει ο Μουράτ Μουρατάνογλου, δίνοντας νέα διάσταση στο «καυτό» θέμα της παρουσίας του χαρισματικού σκόρερ στην Πόλη.

Αποκορύφωμα στην όλη υπόθεση ήταν το παιχνίδι στην Μπολόνια. Εκεί η Φενέρμπαχτσε γνώρισε 4η διαδοχική ήττα με 87-79 από την Βίρτους Μπολόνια, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κρατάει στον πάγκο και στα 40 λεπτά τον Ντόρσεϊ. Σε μια κίνηση που προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά, την ίδια στιγμή που έδωσε περισσότερη τροφή για σχόλια αναφορικά με το μέλλον του πρώην άσου του Ολυμπιακού.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν νιώθει άνετα στην Πόλη. Δεν νιώθει ο εαυτός του, κάτι που βγαίνει και στο παρκέ, αλλά και στη σχέση του με την Φενέρμπαχτσε, που έχει περάσει από πολλά στάδια. Και δεν αποκλείεται αυτή η διαδικασία να δρομολογήσει εξελίξεις, που θα προκαλέσουν νέα δεδομένα στην Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Παρασκευής