Ποδοσφαιριστής στην Ταϊλάνδη είναι πιο πλούσιος από Μέσι, Ρονάλντο και η περιουσία των Φέντερερ, Ναδάλ ωχριά μπροστά σε αυτήν της Πεγκούλα

Φαΐκ Μπολκιάχ

i

© Photo by Pakawich Damrongkiattisak/Getty Images/Ideal Images

Ποδοσφαιριστής στην Ταϊλάνδη είναι πιο πλούσιος από Μέσι, Ρονάλντο και η περιουσία των Φέντερερ, Ναδάλ ωχριά μπροστά σε αυτήν της Πεγκούλα

Φαΐκ Μπολκιάχ και Τζέσικα Πεγκούλα έχουν συνδυαστικά μια περιουσία κοντά στα 30 δισ. ευρώ και αφορούν χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό...

Τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το τένις είναι δύο αθλήματα γύρω από τα οποία στήνεται ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ. Και δεν είναι λίγοι οι αθλητές που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο ιλιγγιώδη ποσά, χτίζοντας τεράστια περιουσία.  

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ στο ποδόσφαιρο είναι οι τρεις παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή του net worth, οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ έχουν αποκομίσει τεράστια ποσά στο τένις. Υπάρχει ωστόσο ένα πολύ ιδιαίτερο ζευγάρι, που... δεν βλέπει κανέναν. Με μυθική περιουσία που υπολογίζεται στα 30 δισ. ευρώ! Ποδοσφαιριστής ο ένας, αθλήτρια του τένις η άλλη. Πρόκειται για τους Φαΐκ Μπολκιάχ και Τζέσικα Πεγκούλα.

Ο Μπολκιάχ έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία άνω των 20 δισεκατομμυρίων λιρών και έχει παίξει με τις φανέλες των Σαουθάμπτον, Τσέλσι και Λέστερ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Σήμερα, στα 24 του χρόνια, ο Μπολκιάχ αγωνίζεται στην Premier League της Ταϊλάνδης για λογαριασμό της Τσονμπούρι. Είχε την προοπτική για μεγαλύτερα πράγματα, εντούτοις οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να αξιοποιήσει το ταλέντο του.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, σπούδασε στην Αγγλία, όπου ξεκίνησε η αγάπη του για το άθλημα. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Τζέφρι, έχει θεωρηθεί ως «Πρίγκιπας του Playboy».

Αλλά ο Φαΐκ δεν ενδιαφέρεται για τον πλούσιο τρόπο ζωής που έχει ως κληρονομιά του. Ένα από τα 17 του αδέρφια, είναι ένας από τους πολλούς κληρονόμους μιας περιουσίας 20 δισεκατομμυρίων λιρών, ως γιος του σουλτάνου του Μπρουνέι. Έχει χαρακτηριστεί ως ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η καριέρα του απέτυχε να «απογειωθεί». 

Ο 24χρονος είχε παίξει σε πολλούς συλλόγους όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία, ξεκινώντας από την Νιούμπερι, την τοπική του ομάδα στα καταπράσινα προάστια του Berkshire. Από εκεί, εντάχθηκε στη Σαουθάμπτον το 2009, ένας σύλλογος που φημίζεται για το ενδιαφέρον του για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και την ικανότητα να τους φέρνει στο προσκήνιο. 

Για τον Μπολκιάχ ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τις ομάδες νέων των Τσέλσι και Λέστερ, πριν καταλήξει στη Μαρίτιμο της Πορτογαλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Τζέσικα Πεγκούλα σίγουρα δεν έχει ανάγκη τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει από την καριέρα της στο τένις. Η 29χρονη Αμερικανή αθλήτρια είναι η κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πατέρα της Τέρι, ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών. 

Παρά την την οικονομική ευμάρεια του πατέρα της, που «έχτισε» μέσω της ανάπτυξης φυσικού αερίου μεταξύ άλλων, η Πεγκούλα πάντα προσπαθούσε να βρει τον δικό της δρόμο στον κόσμο του τένις. Ακόμη και η μαμά της αναρωτήθηκε κάποτε γιατί η 29χρονη αποφάσισε να βάλει τον εαυτό της στην αγωνία του επαγγελματικού αθλητισμού, όταν μπορούσε να επιλέξει την άνεση που προσφέρουν τα δισεκατομμύρια της οικογένειάς της.

«Θυμάμαι που σκέφτηκα, γιατί να θέλει να συνεχίσει να το κάνει αυτό;» είπε η Κιμ Πεγκούλα στο ESPN για την κόρη της σε μια συνέντευξη το 2021. «Υπάρχουν άλλες γυναίκες των οποίων οι οικογένειες βασίζονται σε αυτές μέσω του τένις, αλλά η Τζέσικα δεν το έχει ανάγκη αυτό. Δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό και η ζωή της θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν δεν το έκανε»

Η Αμερικανίδα τενίστρια αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο καριέρας στο τένις, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό και βρίσκεται στο Νο3 στον κόσμο από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.