Χάκερς έβαλαν τη σημαία του Ιράν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (pic)

Χάκερς έβαλαν τη σημαία του Ιράν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (pic)

Ιάσονας Τσίλης 08:36 - 01.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 01.11.2023

Στην ιστοσελίδα της CEV η Μακάμπι Τελ Αβίβ παρουσιάστηκε ως ομάδα του Ιράν.

Σοκ δέχθηκαν οι άνθρωποι της ομάδας βόλεϊ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όταν αντίκρισαν την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Οι επικεφαλής της ομάδας βόλεϊ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δευτεραθλήτρια του Challenge Cup (έχασε από τον Ολυμπιακό) ανακάλυψαν με έκπληξη στην επίσημη ιστοσελίδα της CEV, στη σελίδα πληροφοριών για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Challenge Cup, ότι η σημαία του Ιράν εμφανιζόταν αντί για το λογότυπο της ισραηλινής ομάδας.

Η διοίκηση επικοινώνησε αμέσως με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι εξέφρασε την ανησυχία της, ότι ο ιστότοπός της είχε παραβιαστεί από χάκερς και ζήτησε να λυθεί αμέσως το θέμα και να φροντίσουν οι αρμόδιοι να διορθώσουν την παραποίηση. Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαίρισης του Ισραήλ, η Ρίνα Ντορ, επικοινώνησε επίσης με τη CEV και ζήτησε να αντιμετωπιστεί επειγόντως το πρόβλημα.

Οι άνθρωποι της CEV ενημέρωσαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Ομοσπονδία βόλεϊ του Ισραήλ ότι αντιμετωπίζουν άμεσα το πρόβλημα, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει την πηγή των «περίεργων» δημοσιεύσεων όπως ανέφεραν.

Δείτε τη φωτογραφία με τη σημαία του Ιράλ αντί για το σήμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει προγραμματιστεί να παίξει με την ομάδα των Τιράνων στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Challenge Cup. Λόγω του πολέμου στο Ισραήλ κι επειδή οι Αλβανοί αρνήθηκαν να μεταβούν στη χώρα, αποφασίστηκε ο μονός αγώνας να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Προς το παρόν, για λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού και η χώρα, όπου θα γίνει το παιχνίδι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο Ντορόν Σίτροκ, πρόεδρος της Ένωσης Μακάμπι Τελ Αβίβ, δήλωσε: «Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση ασφαλείας και συζητάμε σοβαρά αν θα πάμε στον αγώνα, πριν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ασφάλεια γύρω μας. Κανείς από τους αρχηγούς του συλλόγου δεν θα αναλάβει την ευθύνη και τον κίνδυνο να βγάλει μια ομάδα χωρίς πλήρη ασφάλεια, οπότε βρισκόμαστε σε δίλημμα όσον αφορά τη συνέχιση της πορείας μας στην Ευρώπη».