Αψήφησαν την προτροπή του συλλόγου και γέμισαν ξανά το γήπεδο με σημαίες της Παλαιστίνης οι οπαδοί της Σέλτικ (vid)
i

©Printscreen

Αψήφησαν την προτροπή του συλλόγου και γέμισαν ξανά το γήπεδο με σημαίες της Παλαιστίνης οι οπαδοί της Σέλτικ (vid)

Κώστας Τσιακλής 10:42 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 26.10.2023

Οι φίλοι της Σέλτικ στήριξαν ξανά την Παλαιστίνη αφού γέμισαν με σημαίες της χώρας τις εξέδρες του «Celtic Park».

Οι οπαδοί της Σέλτικ έδειξαν ξανά τη στήριξη τους προς την Παλαιστίνη, γεμίζοντας ξανά το γήπεδο με σημαίες της χώρας.

Η Σέλτικ φιλοξένησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι Σκωτσέζοι έβγαλαν τον καλύτερο τους εαυτό και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο υποχρεώνοντας τους «ροχιμπλάνκος» σε ισοπαλία με σκορ 2-2. Το αποτέλεσμα πάντως δεν βοηθά ιδιαίτερα την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση και στο -3 από τη Λάτσιο.

Το παιχνίδι όπως αποδείχθηκε είχε και πολιτικό χαρακτήρα αφού οι φίλοι της Σέλτικ αψήφησαν την προειδοποίηση του συλλόγου και γέμισαν το γήπεδο με σημαίες της Παλαιστίνης (η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ). Υπενθυμίζουμε ότι οι οπαδοί της Σέλτικ είχαν σηκώσει πανό υπέρ των Παλαιστινίων και στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Κιλμάρνοκ.

Οι σχέσεις της Σέλτικ με την Παλαιστίνη είναι γνωστές και κρατάνε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στο παρελθόν οι φίλοι της ομάδας είχαν εκδηλώσει ξανά τη στήριξη τους στους Παλαιστίνιους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο αγώνας απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ το 2016. Τότε όπως και χθες η «πράσινη ταξιαρχία» είχε γεμίσει το πέταλο με σημαίες της Παλαιστίνης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σέλτικ είχε τιμωρηθεί τότε από την UEFA με πρόστιμο περίπου 10.000 ευρώ.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και σε αυτήν την περίπτωση. Πάντως ο σύλλογος δεν δείχνει να είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτές τις εκδηλώσεις "συμπαράστασης" αφού είχε εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο να μην σηκώσει πανό ή σημαίες. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση είχε αναφέρει: 

«Thank you Celtic... love from Gaza»
REST OF THE WORLD

11:02 - 11.10.2023

«Thank you Celtic... love from Gaza»

Η «Πράσινη Ταξιαρχία» της Σέλτικ, έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη όταν ανέμισαν παλαιστινιακές σημαίες στις κερκίδες, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού της ομάδας τους με την ισραηλινή Χάποελ. Κι αυτή είναι η ιστορία πίσω από την «Aida Celtic».

«Ως σύλλογος που είμαστε ανοικτοί σε όλους, ανήκουμε όλοι στο Celtic Park. Το Celtic Park είναι το μέρος όπου ερχόμαστε για να υποστηρίξουμε την ποδοσφαιρική μας ομάδα. Αναγνωρίζοντας αυτό, σεβόμενοι τη βαρύτητα της τραγωδίας που εκτυλίσσεται και τον αντίκτυπό της στις κοινότητες στη Σκωτία και σε όλο τον κόσμο, και σε συμφωνία με άλλους συλλόγους, πρωταθλήματα και ενώσεις, ζητάμε πανό, σημαίες και σύμβολα που σχετίζονται με τη σύγκρουση και τις χώρες που εμπλέκονται σε αυτή να μην εμφανίζονται στο Celtic Park αυτή τη στιγμή».