Απίστευτος πόλεμος μεταξύ πρώην συμπαικτών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη: «Δεν εκπλήσσομαι από έναν τοξικομανή»

Απίστευτος πόλεμος μεταξύ πρώην συμπαικτών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη: «Δεν εκπλήσσομαι από έναν τοξικομανή»

Γιώργος Σακελλαρίου 08:35 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 25.10.2023

Παίκτης της Χάποελ Τελ Αβίβ επιτέθηκε σε πρώην συμπαίκτη του, διότι υποστήριξε την Παλαιστίνη στον πόλεμο με τον Ισραήλ.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και το ξέσπασμα του πολέμου, με τ’ αντίποινα του Ισραήλ, πολλοί παίκτες ανά τον κόσμο έχουν πάρει θέση. Άλλοι υπέρ της ειρήνης, άλλοι φανερά υπέρ του Ισραήλ ή της Παλαιστίνης.

Πολλές φορές αυτό γίνεται αιτία σύγκρουσης μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ακόμα κι όταν πρόκειται για συμπαίκες. Νυν ή πρώην. Ο 27χρονος εξτρέμ Μαβίς Τσιμποτά, ο οποίος παίζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ έχει κατατωγή από το Ισραήλ και το Κονγκό.

Στο παρελθόν αγωνίστηκε στη Λουντογκόρετς για τρία χρόνια κι εκεί είχε συμπαίκτη τον 31χρονο Πολωνό μεσοεπιθετικό Γιάκουμπ Σβίερτσοκ.

Ο Τσιμποτά στον λογαριασμό του στο instagram δημοσίευσε στο ίνσταγραμ μία αλληλογραφία με τον πρώην συμπαίκτη του, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Ουμέγια Άρτζια στη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας. Ο Πολωνός ρωτήθηκε αν υποστήριζε τους Παλαιστίνιους και απάντησε: «Φυσικά, δεν είμαι ηλίθιος. Στο παρελθόν υπήρχε μόνο η Παλαιστίνη και το Ισραήλ έκλεψε τη γη του. Τώρα είμαι στην ομάδα του Μπενζεμά». Ο Γάλλος διεθνής, πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, άλλωστε, είναι μουσουλμάνος και δεν έχει κρύψει τη στήριξή του στην Παλαιστίνη.

Ο Τσιμποτά, λοιπόν, δημοσίευσε τον διάλογο κι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην συμπαίκτη του: «Δεν με εκπλήσσει που αυτό προέρχεται από έναν τοξικομανή κι έναν ρατσιστή σαν εσένα. Είσαι τυχερός που η FIFA σε τιμώρησεε μόνο για ένα χρόνο αντί για πέντε χρόνια. Ντροπή σου».

Η επίθεση του Τσιμποτά και η αναφορά στην τιμωρία της FIFA έγινε διότι το 2021 ο Σβίερτσοκ, όταν έπαιζε για την ιαπωνική Ναγκόγια, τιμωρήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών κι αφού έλαβε τετραετή αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα, η ποινή τελικά μειώθηκε σε ένα χρόνο.

Ο Τσιμποτά, ωστόσο, αναφέρθηκε και στον πρώην παίκτη της Μακάμπι Χάιφα, τον Μοχάμεντ Αμπού Φανί (τώρα παίζει στη Φερεντσβάρος, ενώ είχε σημειώσει πέρσι το 0-4 κόντρα στον Ολυμπιακό), που είναι Άραβας στην καταγωγή: «Δεν είναι άλλη επίθεση εδώ ή άλλη επίθεση εκεί. Αυτό είναι κάτι μεγάλο που συνέβη στη χώρα μας. Είσαι πρώτα και πάνω απ’ όλα ένας Ισραηλινός. Γεννήθηκες στο Ισραήλ. Από τη στιγμή που είσαι Ισραηλινός πρέπει να απαντήσεις και όχι μόνο εσύ. Κι όχι να γράφεις σαν πολιτικός αλλά να λες την αλήθεια όπως είναι. Αυτό που έκανε η Χαμάς είναι χειρότερο από κακό, είναι το ISIS. Οι άνθρωποι δεν είναι ανόητοι».