Η ΝΕ Πατρών και ο ΝΟ Λάρισας επέστρεψαν στην Α1 ανδρών
i

© ΝΕ Πατρών facebook

Η ΝΕ Πατρών και ο ΝΟ Λάρισας επέστρεψαν στην Α1 ανδρών

Η ΝΕ Πατρών επικράτησε 12-10 του Άρη στα πέναλτι στη Θεσσαλονίκη, προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ της Α2 πόλο ανδρών και επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία μετά από οκτώ χρόνια.

Η ΝΕ Πατρών επιστρέφει στην Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα της Αχαΐας επικράτησε 12-10 του Άρη στα πέναλτι, έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά στην Α2 και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ΝΕ Πατρών, που θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού πόλο θα αγωνιστεί και πάλι στην Α1 μετά από οκτώ χρόνια.

Ο δεύτερος ημιτελικός με αντίπαλο τον Άρη ήταν συναρπαστικός. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι σε όλη τη διάρκεια και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 9-9 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στη ψυχοφθόρο διαδικασία η ΝΕ Πατρών είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Μαυριόπουλο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του στη σπουδαία νίκη. Στον τελικό του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών, η ΝΕ Πατρών θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Λάρισας.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 10-12 (κ.α. 9-9, πέν. 1-3)

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 3-2, 2-2, πέν. 1-3 .

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κώστας Παυλίδης): Σαλαμάνης, Φωτίου 2, Καλαμπόκας, Ζιούτας, Ζαρκαντζάς, Αλιαπούλιος, Παπαδόπουλος Δ. 1, Παυλίδης Β., Αληχανίδης 1, Μπάσελ 3, Σολογάνης 1, Σιώπκας 2, Κούστας, Τάτσης, Σταματάκης.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Λυκούδης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης Σπ. 5, Χάρισον, Σαλπόγλου, Τσίπης 1, Καραΐσκος 2, Τρασάϊ 1, Κωνσταντακόπουλος, Πιτσίκας, Καρράς, Αντίοχος 1, Καλαμάς, Δραγώνας, Αβαγιανός 2, Γιαννακόπουλος.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές μας για τον άθλο που πέτυχαν. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα κανένας δεν πίστευε ότι θα έφταναν μέχρι εκεί που έφτασαν. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Είναι μια τεράστια δικαίωση πολλών ωρών σκληρής δουλειάς. Παίκτες και τεχνική ηγεσία το άξιζαν γιατί το πίστεψαν και δούλεψαν γι΄ αυτό μέσα στην πισίνα. Πλέον, θα παίξουμε και το τελευταίο παιχνίδι για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής και μετά θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη ΝΕΠ. Και μια ημέρα χαράς γιατί μαζέψαμε μόνο ροζ φ.α. σε τρεις κατηγορίες, σε Ανδρες, Μίνι Παίδες και Μίνι Κορασίδες. Το μέλλον είναι μπροστά μας!», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Μανώλης Τσουραμάνης, πρόεδρος της ΝΕ Πατρών.

Επιστροφή στην Α1 πόλο για τον ΝΟ Λάρισας

Ο ΝΟ Λάρισας επικράτησε 14-9 του ΝΑΟ Κέρκυρας και επέστρεψε στην Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α2 πόλο ανδρών και θα παίξει με τη ΝΕ Πατρών για τον τίτλο του πρωταθλητή της δεύτερης κατηγορίας.

Η ομάδα της Λάρισας κυριάρχησε σε όλο το ματς και έφτασε στην άνετη νίκη χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα ήταν ο Παπαδόπουλος με πέντε τέρματα.

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 9-14

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-5, 2-4, 2-4.

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σπύρος Καρδόνας): Καψοκαββαδής, Βέλιος Αρ., Κουλούρης, Ξενάκης 1, Γιαννιώτης 2, Κουλιεράκης 2, Γκότσης, Μπρεντάνος, Κασίμης 1, Γλούμης 2, Τίγκας 1, Μελιδονιώτης, Κατσαρός Δ., Κατσαρός Σπ., Καρδόνας Αλ.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δημήτρης Μπλάνας): Μπεζιλιώτης, Δανιήλ Χ. 2, Γκανάτσιος 2, Στεργίου, Δανιήλ Α., Νικηφορίδης, Παπαδόπουλος 5, Παράσχος, Πατσίκας 1, Μερκουριάδης 1, Πατούνας 1, Μεταξιώτης 1, Τσούτσας Χ., Μότσιας 1, Κόκκινος.