Οι κλήσεις για το πρώτο καμπ της Εθνικής γυναικών

Εθνική πόλο γυναικών

i

© Intime

Οι κλήσεις για το πρώτο καμπ της Εθνικής γυναικών

Sportal newsroom 19:23 - 12.10.2023

Το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου θα γίνει το πρώτο καμπ της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών εν όψει των διοργανώσεων της νέας σεζόν.

Τις επιλογές της για το πρώτη καμπ της σεζόν γνωστοποίησε η Αλεξία Καμμένου. Οι εκλεκτές της προπονήτριας της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών έχουν κληθεί για να παρουσιαστούν στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στην πισίνα P4 της κολυμβητικής εγκατάστασης του ΟΑΚΑ.

Οι επιλογές της Αλεξίας Καμμένου: Ηρώ Βασιλεία Καρυπίδου, Αλεξία Ευγενία Τζούρκα (Άλιμος ΝΑΣ Betsson), Διονυσία Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ Γλυφάδας), Αριάδνη Καραμπέτσου, Ευφροσύνη Κατσιμπρή, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός Πειραιά), Αθηνά Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ Βουλιαγμένης), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (Ολυμπιακός).

Η φετινή σεζόν θα έχει αρκετές διακοπές. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Νετάνια ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με την Ολλανδία, την Κροατία και την Ουγγαρία. Θυμίζουμε ότι η «γαλανόλευκη» είχε κατακτήσει στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ασημένιο μετάλλιο.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Τουρκία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Σλοβακία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία

Η διοργάνωση της Νετάνια (3-16 Ιανουαρίου 2024) είναι ιστορική. Είναι η πρώτη φορά που το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο divisions και περιλαμβάνει 16 ομάδες. Τόσο στο τουρνουά των ανδρών όσο και σε αυτό των γυναικών, οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ισχυρών ομίλων (Α', Β') εξασφαλίζουν την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Οι υπόλοιπες θα δώσουν αγώνες νοκ άουτ αγώνες με αντίπαλο ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στους ομίλους της β΄ κατηγορίας (Γ΄ και Δ΄).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι σίγουρο ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στη Νετάνια λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Η LEN σκέφτεται είτε να πάρει τη διοργάνωση από την πόλη είτε να την ακυρώσει.