Πομάσκι στο Sportal: «Θα απογειωθεί άλλους 30 πόντους ο Μίλτος» (vid)
i

Μίλτος Τεντόγλου και Γιώργος Πομάσκι/ ©Intime

Πομάσκι στο Sportal: «Θα απογειωθεί άλλους 30 πόντους ο Μίλτος» (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:54 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 20.02.2023

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε στο Sportal και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Μίλτο Τεντόγλου, στο «καλό» παπούτσι και στο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος.

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στο ΣΕΦ. Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Μίλτο Τεντόγλου, στην αφιέρωση του Εμμανουήλ Καραλή και στο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος. 

Η αφιέρωση του Εμμανουήλ Καραλή στον Γιώργο Πομάσκι 

Πρώτα από όλα τα παιδιά θέλουν αγάπη. Όποτε υπάρχει αγάπη και προσοχή πάνω τους και είμαστε και φιλαράκια και δάσκαλος και μαθητής και συνεργάτες μέχρι που φθάσαμε σε πλήρη επαγγελματική σχέση. Αυτό το εκτιμάνε τα παιδιά μεγαλώνοντας, έρχεται η στιγμή και εσύ θα εισπράξεις το σεβασμό από τα παιδιά. 

Από τον Νικολάι Πετρόφ και την Κονσταντίνοβα Στέφκα στον... Μίλτο Τεντόγλου

Πιο ταλαντούχος είναι ο Μίλτος γιατί συνδυάζει πρώτα από όλα την μεγάλη αγωνιστικότητα που έχει, μία συγκέντρωση και μία ακρίβεια στην εκτέλεση στην μυϊκή του εντολή και ακολουθούν τους μυς και τις αρθρώσεις του που αυτό δεν το έχω συναντήσει. Για αυτό έχω πει ότι μοιάζει του Τζόρνταν. Έχει πλήρη έλεγχο του σώματος σε ψηλές εντάσεις. Συνήθως τα παιδιά τα χάνουνε όποτε έχει μία μάξιμουμ προσπάθεια. 

Έχει το παγκόσμιο ρεκόρ ο Μίλτος Τεντόγλου; 

Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι συγκυρίες πολλών πραγμάτων. Μία καλή εποχή, έναν ευνοϊκό αέρα, τέλειο στάδιο, τέλεια φυσική και πνευματική προετοιμασία το παιδί και τότε μπορεί να γίνουν τέτοιες μεγάλες επιδόσεις. Μην ξεχνάτε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ μήκους είναι ένα από τα πιο δύσκολα, όπως είπε και ο Καρλ Λιούις το '68, το 91' και τώρα περιμένουμε. Κάπου εδώ είναι η ημερομηνία. 

Τα προβλήματα του ελληνικού στίβου 

Υπάρχουν πολλές γνώμες και στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό αντανακλά και στις ομοσπονδίες, αυτό αντανακλά και στο στάδιο. Αν ενωθούμε, αν πάρουμε μία συγκροτημένη απόφαση που να περιέχει όλα τα επίπεδα αν είναι καλά, όλα αυτά που χρειάζεται για να γίνει ένας καλός αθλητισμός και να φέρει και καλά αποτελέσματα και μεγάλα ρεκόρ. Για να τα κάνουμε πρέπει πολύ καλά να τα φτιάξουμε, να εκπαιδεύσουμε τους καθηγητές και να υπάρχει μία ομόνοια μεταξύ μας για να μπορούμε να βοηθιόμαστε, για να μπορούμε να παίρνουμε τα καλύτερα ο ένας από τον άλλο και θα βγούμε κερδισμένοι όλοι. 

Ανοίξαμε πολλά θέματα. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το στάδιο, μετά να πάρουμε τους προπονητές, να τους πληρώνουμε καλά, να έχουμε τα παιδιά να τους ετοιμάσουμε και να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο αγώνα. Να μην ξεκινάμε από το πίσω προς τα μπρος. 

Για το «καλό» παπούτσι του Τεντόγλου 

Είναι νόμοι. Εγώ είμαι άτομο που ακολουθεί και προσέχει τους νόμους, δεν θέλω να τους καταπατάω. Δεν αντιδράσαμε, απλώς με ενοχλεί η αιτία, που θεωρείται αυτό το παπούτσι μη επικυρωμένο, μη νόμιμο. Γιατί η φτέρνα του είναι δύο πόντοι. Στα καινούργια που ήρθανε είναι πιο ψηλό το τακούνι και για το μήκος θέλουμε χαμηλό τακούνι και ψηλό μπροστινό μέρος για να γίνει σκαλοπατάκι. Είναι φυσική, είναι μαθητικά, είναι γεωμετρία και θα απογειωθεί άλλους 30 πόντους ο Μίλτος. Δεν με πείθουν, αλλά έτσι λένε και το δέχομαι.