Ράπτης στο Sportal: «Σε έναν τελικό δεν παίζει ρόλο η κούραση και ο πόνος»

Αλέξανδρος Ράπτης

i

© Intime

Ράπτης στο Sportal: «Σε έναν τελικό δεν παίζει ρόλο η κούραση και ο πόνος»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:55 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 01.04.2023

Ο Αλέξανδρος Ράπτης μίλησε στο Sportal μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών και τόνισε ότι σε τέτοιους αγώνες δεν παίζει ρόλο ο πόνος και η κούραση.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο Final-4 της Καλαμάτας.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλεκόνσκι απώλεσε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και έφτασε στη νίκη. Όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Ράπτης μιλώντας στο Sportal, σημείωσε ότι η ομαδικότητα είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον φετινό ΠΑΟΚ.

«Δεν έχει σημασία που έχουμε νικήσει δύο και τώρα τρεις συνεχόμενες φορές τον Παναθηναϊκό γιατί το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πήραμε άλλη μία νίκη. Μπορούμε να χαρούμε σήμερα το βράδυ γιατί το Σάββατο είναι μία άλλη μέρα και ένας άλλος αγώνας», σημείωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Ράπτης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απώλεσε συνολικά τρία ματς μπολ στο πρώτο σετ με τον Παναθηναϊκό να το κατακτά. Ο ΠΑΟΚ, όμως ,ανέκαμψε και πήρε τη νίκη.

«Ένα μεγάλο κομμάτι η πίεση στο σερβίς μας. Στο πρώτο σετ δεν είχαμε αρκετή αποφασιστικότητα στην επίθεση. Πιστεύω ότι μετά βρήκαμε το κλειδί. Παίξαμε πιο ομαδικά, αυτό που κάνουμε γενικότερα. Αυτή πιστεύω είναι η λέξη που μας χαρακτηρίζει, η ομαδικότητα. Έτσι κερδίζουμε τους αγώνες και του δείχνουμε σε κάθε αγώνα αυτό», εξήγησε στο Sportal ο Αλέξανδρος Ράπτης σχετικά με το στοιχείο που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

«Ο Σκρεντάου έφερε κάποια στοιχεία που τα χρειαζόμασταν. Δεν πιστεύω ότι ξεμπουκώσαμε από αυτούς τους αγώνες. Όσο κλισέ κι αν φανεί, η σκληρή δουλειά και η προπόνηση αρχίζει και φαίνεται τώρα. Ο προπονητής έχει βρει τα στοιχεία που μας έλειπαν στους πρώτους αγώνες και τα διόρθωσε. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Η δουλειά αυτή φαίνεται τώρα. Βρήκαμε τα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού και χτυπήσαμε εκεί» είπε ο Αλέξανδρος Ράπτης για την ανοδική πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό για το 5ο τρόπαιο της ιστορίας του. Όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Ράπτης στο Sportal, ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας.

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Δεν το έχουμε σκεφτεί καθόλου. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ίσως να είμαστε λίγο πιο κουρασμένοι από τον Ολυμπιακό. Σε έναν τελικό δεν μετράει η κούραση και ο πόνος» σημείωσε ο Έλληνας ακραίος.

«Έχω κατακτήσει κάποιους τίτλους με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε το τρόπαιο. Το θέλω κι εγώ σαν Αλέξανδρος», είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι ένα τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του.