Λέανδρος: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
i

Στέφανος Λέανδρος/©Intime

Λέανδρος: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Sportal newsroom 22:57 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 16.12.2022

Ο Εθνικός θα παραταχθεί χωρίς φόβο απέναντι στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Στέφανο Λέανδρο.

Χωρίς φόβο θα αγωνιστεί ο Εθνικός στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «κυανόλευκοι» κατέκτησαν την περασμένη σεζόν το LEN Trophy και θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για το γυναικείο πόλο, για τον ελληνικό αθλητισμό, για το πόλο γενικότερα, αυτός ο τελικός, δείχνουμε διάρκεια. Περιμένουμε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς, από τη μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε μια ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή θεωρείται μεγάλο φαβορί για όλους τους τίτλους που αγωνίζεται», είπε αρχικά ο Στέφανος Λέανδρος, προπονητής του Εθνικού.

«Ένας τελικός είναι πάντα ένα παιχνίδι, οπότε πολλά μπορούν να γίνουν. Έχουμε σεβασμό, φυσικά, στον αντίπαλο. Εννοείται, ότι δεν φοβόμαστε κανέναν, θα μπούμε να κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ, ότι θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, περιμένουμε πολύ κόσμο. Ο κόσμος του Πειραιά δείχνει ότι ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Περιμένουμε ένα γεμάτο κολυμβητήριο, καλή επιτυχία και στους δύο. Θα παίξουν δύο ομάδες σε πολύ μεγάλη ένταση. Μην ξεχνάτε, ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας ομάδας, ο Εθνικός έρχεται από κοντά με πιο νέα παιδιά. Θα είναι ένα υψηλού επιπέδου και τακτικά και σε ένταση παιχνίδι. Το θέαμα θα είναι πάρα πολύ καλό. Η άμυνα σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο, ο έλεγχος του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει στην Ευρώπη, γιατί έχει ένα ισορροπημένο ρόστερ. Σε αυτό το επίπεδο, πάντα υπάρχει κούραση. Ένας τελικός, όμως, είναι ένας τελικός! Κανείς αθλητής, όταν πάει να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν σκέφτεται την κούραση. Είναι ένας τελικός, τα ξεχνάς όλα», σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός.

Η αρχηγός της ομάδας, Ελένη Σωτηρέλη δήλωσε: «Συμφωνώ και εγώ, ότι είναι πολύ σημαντικό που δύο ελληνικές ομάδες παίζουν στον τελικό του Super Cup. Αυτό αποδεικνύει, ότι η υδατοσφαίριση είναι πολύ σημαντική στη χώρα μας! Η περσινή χρονιά ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς, η κατάκτηση του LEN Trophy ήταν ένα τρομερό επίτευγμα. Παρόλα αυτά, κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και υψηλές αποδόσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε, να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι, καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό. Προσωπικά, πιστεύω, πως αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με την άμυνα, θα πρέπει να κρατήσουμε την άμυνα κλειστή και πιστεύω, ότι η ομάδα του Ολυμπιακού έχει την εμπειρία, εμείς είμαστε μια νέα ομάδα, με καινούργιο ρόστερ και προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε τον χαρακτήρα μας, οπότε πιστεύω, ότι θα κριθεί καθαρά στην άμυνα. Σίγουρα, υπάρχει συσσωρευμένη κούραση, πάμε για αυτό το ευρωπαϊκό παιχνίδι δυνατά».