Αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών

Αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών

Η Τιγκίστ Ασέφα από την Αιθιοπία διέλυσε τα χρονόμετρα στον μαραθώνιο του Βερολίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ένα αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε η Τιγκίστ Ασέφα στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία τερμάτισε την απόσταση σε 2:11.52 «συντρίβοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στην Μπρίγκιτ Κοσγκέι.

Η αθλήτρια από την Κένυα τερμάτισε σε 2:14.04 τον μαραθώνιο του Σικάγο το 2019. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός ήταν ο τρίτος μαραθώνιος που έτρεξε η Ασέφα στην καριέρα της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ της Ασέφα ήταν το 13ο που σημειώθηκε στον μαραθώνιο του Βερολίνου.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο απίθανη είναι η επίδοση της Ασέφα, αξίζει να σημειώσουμε ότι το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών είναι 2:12.04 και είχε σημειωθεί από τον Σπύρο Ανδριόπουλο το 1987 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης.

Μέχρι πέρσι η αθλήτρια από την Αιθιοπία έτρεχε εντός σταδίου, κυρίως 800 μέτρα. «Δεν περίμενα να τρέξω τόσο γρήγορα, να κατέβω τις 2 ώρες και 12 λεπτά αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς», σημείωσε η Ασέφα μετά το ρεκόρ που σημείωσε.

«Όσο για το αν είμαι πλέον φαβορί για τον μαραθώνιο τους Ολυμπιακούς αγώνες του χρόνου, εναπόκειται στην εθνική επιτροπή να με επιλέξει για την ομάδα» διευκρίνισε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ίγκνας Μπραζντέικις: Η πραγματική του θέση, το ποσοστό στο τρίποντο και η επιρροή από το ΜΜΑ
EUROLEAGUE

10:05 - 24.09.2023

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Ίγκνας Μπραζντέικις: Η πραγματική του θέση, το ποσοστό στο τρίποντο και η επιρροή από το ΜΜΑ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ενισχύοντας το ρόστερ του σημαντικά και το Sportal καταγράφει το προφίλ του Λιθουανού άσου με την αμερικανική επιρροή.

Η Ασέφα έτρεξε για πρώτη φορά μαραθώνιο στο Ριάντ τον Μάρτιο του 2022 τερματίζοντας έβδομη με χρόνο 2:34.01. Έξι μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2022 αγωνίστηκε στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Η επίδοσή της (2:15.37) ήταν η πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών.

Tags: