Αγώνες - παρωδία στην Ινδία: Ελεγκτές ντόπινγκ έκαναν «ντου» και αντίκρισαν παντού σύριγγες με αναβολικά (vid)

Αγώνες - παρωδία στην Ινδία: Ελεγκτές ντόπινγκ έκαναν «ντου» και αντίκρισαν παντού σύριγγες με αναβολικά (vid)

Sportal newsroom 09:19 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 29.09.2023

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη σε επίσημους αγώνες στίβου στο Νέο Δελχί. Έλεγκτες έκαναν έφοδο και αντίκρισαν δεκάδες σύριγγες με αναβολικά. Αθλητές το έβαλαν στα πόδια για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Συνταρακτικές εικόνες από την Ινδία κάνουν τον γύρο του κόσμου. Πριν λίγα 24ωρα ήταν προγραμματισμένοι στο Νέο Δελχί επίσημοι αγώνες στίβου.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, ελεγκτές ντόπινγκ έκαναν έφοδο προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν παρατυπίες. Αυτό που αντίκρισαν στα αποδυτήρια δεν έχει προηγούμενο.

Όπως είδαν, δεκάδες σύριγγες και «πακέτα» ενίσχυσης της απόδοσης με ερυθροποιητίνη ήταν παρατημένα. Το «ντου» των αρχών έγινε αντιληπτό και κάποιος πρόλαβε να ειδοποιήσει του συμμετέχοντες.

Σχεδόν οι μισοί αθλητές αποσύρθηκαν από τους αγώνες, επικαλούμενοι διάφορα προβλήματα, προκειμένου να μην ελεγχθούν από τον οργανισμό αντί ντόπινγκ. Κάπως έτσι οι αγώνες εξελίχθηκαν σε παρωδία αφού σε ορισμένα αγωνίσματα συμμετείχε ένα αθλητής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Λαλίτ Κουμάρ, που ήταν ο μοναδικός που έτρεξε στα 100 μέτρα. Επτά από τους οκτώ σπρίντερ αποχώρησαν παραπονούμενοι για κράμπες ή μυϊκά προβλήματα.

«Πραγματικά ανυπομονούσα να τρέξω ενάντια στους καλύτερους αθλητές, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε», ανέφερε ο αθλητής στην Indian Express. «Όλοι φοβήθηκαν μήπως τους εξετάσουν Ως αθλητής, νιώθω πολύ πληγωμένος και απογοητευμένος».

Ο Παναθηναϊκός με σημαιοφόρο τον Ιωαννίδη έκανε παρέλαση με τεσσάρα στην Τρίπολη | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

00:18 - 29.09.2023

Ο Παναθηναϊκός με σημαιοφόρο τον Ιωαννίδη έκανε παρέλαση με τεσσάρα στην Τρίπολη | Sportal EXPLAINER

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην ήττα από την ΑΕΚ. Με πρωταγωνιστές τους Παλάσιος, Αράο, Τζούριτσιτς και δύο γκολ του Ιωαννίδη, το ένα με πέναλτι και το άλλο... ζωγραφιά, ισοπέδωσε τους Αρκάδες με 4-1.

Κάποιοι που πρόλαβαν να λάβουν μέρος μάλιστα, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις απονομές για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους. Ένας αθλητής των στιπλ, στη θέα των ελεγκτών, ενώ τερμάτισε, συνέχισε να τρέχει για να μην τον σταματήσουν για έλεγχο!

Tags: