Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε για να ξεπερνά και τέτοιες αναποδιές

Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε για να ξεπερνά και τέτοιες αναποδιές

Ηλίας Λαλιώτης 09:04 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 29.09.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει από τη Ρόδο για το άσχημο τελείωμα μιας μέρας, γεμάτης με ωραίες εικόνες και μηνύματα.

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...» λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να πρέπει να δείξει με το καλημέρα των επίσημων φετινών του αγωνιστικών υποχρεώσεων ότι μπορεί να ξεπεράσει και εμπόδια που μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Αυτό το καλοκαίρι οι «πράσινοι» άλλαξαν επίπεδο με τις κινήσεις που έκαναν. Δημιούργησαν μια ομάδα με τουλάχιστον δύο παίκτες υψηλής ποιότητας, όπως ανέλυσε και ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξή του στο Sportal. Το συγκεκριμένο αδιαμφισβήτητο γεγονός δεν αναιρεί ωστόσο, ένα ακόμα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα, με 12 καινούριους παίκτες και με προπονητή που έχει ένα εντελώς διαφορετικό στιλ από τα συνηθισμένα, με το οποίο κανείς δεν είχε ξαναδουλέψει.

Κάτι που καθιστά στο ξεκίνημα της σεζόν τον Παναθηναϊκό «ευάλωτο» απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερο δείκτη «δεσίματος» και συνοχής. Εξαρχής, η μπασκετική λογική όριζε τον Ολυμπιακό ως φαβορί στο πρώτο φετινό ντέρμπι, σε περίπτωση που οι δυο τους κάνουν το «λογικό» και προκριθούν στον τελικό του Super Cup. Μετά και το απρόοπτο πλήγμα με τον Ντίνο Μήτογλου, σε συνδυασμό με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, καταλαβαίνει κανείς πόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο του Τριφυλλιού.

Με μια σημαντική διαφορά! Ότι ο φετινός Παναθηναϊκός χτίστηκε για να ξεπερνά και τέτοιες αναποδιές. Είναι μια ομάδα με ποιοτικές λύσεις και καλείται να το αποδείξει με το... καλημέρα στη σεζόν. Μέσω της εικόνας του κυρίως, μιας και όπως ήδη αναλύσαμε το αποτέλεσμα δεν ήταν ούτως ή άλλως εγγυημένο σε καμία περίπτωση. Το δεδομένο είναι πως έχει κερδίσει το δικαίωμα να μην τα βάφει μαύρα από μια ατυχία. Ακόμα κι αν είναι σημαντική. Γιατί ο Μήτογλου αναμενόταν να έχει ρόλο-κλειδί, ειδικά στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απέναντι στην ακριβοθώρητη frontline του.

Δυστυχώς αυτός ο τραυματισμός χάλασε και το πολύ καλό κλίμα που βιώσαμε όλοι όσοι ζούμε από κοντά αυτή την αποστολή, από το πρωί της Πέμπτης. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πέρυσι στη Ρόδο, με τρεις ομάδες στο ίδιο αεροπλάνο και ξενοδοχείο. Αλλά αυτή τη φορά η αξία των ωραίων εικόνων που βιώσαμε είναι πολύ μεγαλύτερη. 

Η τοξικότητα είχε πιάσει... κόκκινο μετά τη μεταγραφή του Σλούκα, αλλά ο ίδιος και οι πρώην συμπαίκτες του φρόντισαν να δώσουν ένα μάθημα σε όλους με τη συμπεριφορά τους. Μέχρι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το εξαιρετικό κλίμα σε όλη την πτήση, είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός έχασε φέτος δύο σημαντικούς παίκτες. Μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν μόνο ο Σάσα Βεζένκοφ.

Η πολύ ωραία χθεσινή συνύπαρξη δεδομένα θα δοκιμαστεί μέσα στη σεζόν, ίσως και από αύριο. Αλλά αν πάρουν το μήνυμα όλοι όσοι κρατούν την τύχη του μπάσκετ στα χέρια τους (παράγοντες, ιδιοκτήτες κλπ) και βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και τα μικροσυμφέροντά τους, ίσως υπάρχει μια μικρή ελπίδα...