Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η Ντάφνε Σχίπερς

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση η Ντάφνε Σχίπερς

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:00 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 26.09.2023

Μία από τις σπουδαιότερες σπρίντερ την τελευταία δεκαετία, Ντάφνε Σχίπερς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση.

Η Ντάφνε Σχίπερς, μία από τις σπουδαιότερες σπρίντερ των τελευταίων ετών, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της. Η 31χρονη αθλήτρια από την Ολλανδία έγραψε τη δική της ιστορίας στον στίβο αφού κατάφερε να νικήσει αθλήτριες από τις ΗΠΑ και την Τζαμάικα που κυριαρχούν.

Η Σχίπερς γεννήθηκε το 1992 στην Ουτρέχτη και ξεκίνησε την καριέρα της στους στίβους ως επταθλήτρια. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα, μάλιστα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας το 2013.

Στη συνέχεια, μεταπήδησε στους αγώνες ταχύτητας, όπου ξεχώρισε. Η χρονική περίοδος 2015-2017 ήταν η κορυφαία στην καριέρας της στους στίβους. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα, επίτευγμα που επανέλαβε δύο χρόνια αργότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Στα 100 μέτρα, η Σχίπερς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο του 2015 και το χάλκινο στη διοργάνωση του Λονδίνου. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 η Σχίπερς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα.

«Ο αγώνας σταματάει εδώ

Η αντίδραση του υπόλοιπου γηπέδου την στιγμή που βγήκε το πανό στη Λεωφόρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:00 - 26.09.2023

Η αντίδραση του υπόλοιπου γηπέδου την στιγμή που βγήκε το πανό στη Λεωφόρο

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε στη Λεωφόρο για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αποδοκίμασε το πανό το οποίο αναρτήθηκε πριν από τη σέντρα κι αναφερόταν στους οργανωμένους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ως αθλητής, ξέρεις πάντα ότι αυτή η μέρα θα έρθει, ότι κάποια στιγμή, η καριέρα σου θα είναι μια στιγμή στο χρόνο - μια συλλογή αναμνήσεων και μεταλλίων

Σήμερα, αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου από τον δρόμο για να κυνηγήσω και να αγκαλιάσω ό,τι ακολουθήσει, αλλά όχι χωρίς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλη την ατελείωτη υποστήριξη. Ήταν ένα ταξίδι χωρίς τύψεις.

Η οικογένειά μου, η ομάδα μου, οι οπαδοί μου και οι χορηγοί μου, τα κάνατε όλα να αξίζουν», ανέφερε στο instagram η Ντάφνε Σχίπερς.

Tags: