Αυτοσαρκάστηκε ξανά ο Τεντόγλου: «Είμαι λίγο βλάκας, είναι και πρωί, εντάξει»

Αυτοσαρκάστηκε ξανά ο Τεντόγλου: «Είμαι λίγο βλάκας, είναι και πρωί, εντάξει»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:59 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 23.08.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά την πρόκριση στον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης αυτοσαρκάστηκε για ακόμη μία φορά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.25 μέτρα στην τρίτη του προσπάθεια πήρε την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Βουδαπέστης. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, του Γιουτζίν, είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο τελικός του μήκους με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Ο 25χρονος Έλληνας άλτης μετά την πρόκριση που πήρε παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ και αυτοσαρκάστηκε για ακόμη μια φορά. «Εντάξει δεν ανησύχησα, απλά εντάξει να μιλήσω ειλικρινά, είμαι λίγο βλάκας, με ένα πρώτο άλμα, πατάω δύο εκατοστά άκυρο… Από τον φόβο μου μετά, για να κάνω ένα έγκυρο γιατί ήταν μεγάλο άλμα το πρώτο έτσι, ήταν πάνω από 8.30μ. ήταν εύκολη πρόκριση και λέω ok, θα πάω πίσω, θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Και πάτησα στο σπίτι μου, πάτησα 30 πόντους πίσω και ήταν 7.95μ., δεν έφτανε κι έπρεπε να κάνω τρίτο. Δεν είναι ότι φοβήθηκα, δηλαδή και το 8.25μ. χαλαρό άλμα μπήκα ετσι, ένα απλό αλματάκι ήταν… Απλά για ποιο λόγο να κάνω τρία και να κουραστώ γιατί ο τελικός είναι αύριο, δεν έχω μέρα να ξεκουραστώ τώρα αυτή είναι η χαζομάρα μόνο, δεν με πείραξε που ήταν τρία άλματα, εντάξει…», είπε ο Τεντόγλου. 

Το ότι ξόδεψες έξτρα ενέργεια δηλαδή... 

«Το ‘χω ξανά κάνει αυτό, το κάνω συχνά στους προκριματικούς, γιατί ok είναι ένα καινούριο στάδιο αυτό, το θεωρώ άψογο στάδιο, το ταρτάν είναι φανταστικό, είναι top level και λίγο… Είναι και πρωί, εντάξει… Τέλος πάντων, όλα καλά 8.25μ., νομίζω με την δεύτερη επίδοση προκρίθηκα, εντάξει όλα καλά!».