«Πέταξε» στον τελικό ο Τεντόγλου με την τρίτη προσπάθεια

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

«Πέταξε» στον τελικό ο Τεντόγλου με την τρίτη προσπάθεια

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:30 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 23.08.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης και στοχεύει στην κατάκτηση του μοναδικού χρυσού μεταλλίου που λείπει από τη συλλογή του.

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκλεισε θέση στον τελικό του αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης με άλμα στα 8.25 μέτρα.

Ο Έλληνας άλτης κατάφερε να πάρει την πρόκριση με την τρίτη προσπάθεια. Η πρώτη ήταν άκυρη, στη δεύτερη επέλεξε να πατήσει αρκετά πίσω από τη βαλβίδα και στην τρίτη ήταν η στιγμή του!

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, του Γιουτζίν, είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας άλτης, πάντως, είναι απόλυτα έτοιμος για μία ακόμη κορυφή. Αυτό δήλωσε κατά την αναχώρησή του για τη Βουδαπέστη το Σάββατο.

«Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ έτοιμος. Με ενδιαφέρει να κάνω μια καλή επίδοση, είναι στα πόδια μου να την κάνω. Οι προπονήσεις και οι αγώνες πήγαν καλά. Στους μεγάλους αγώνες πάντα βγάζω κάτι καλύτερο. Καταφέρνω κάθε χρόνο να κάνω καλούς αγώνες και να είμαι ψηλά στο ράνκινγκ. Και φέτος είμαι φαβορί, αλλά δεν το σκέφτομαι έτσι. Με ενδιαφέρει να πάω εκεί και να κάνω έναν καλό αγώνα. Συνήθως πριν τις μεγάλες διοργανώσεις βάζω μια μάξιμουμ επίδοση που μπορώ να κυνηγήσω, αυτή τη φορά έχω κάνει το αντίθετο, έβαλε στον εαυτό μου την χαμηλότερη επίδοση που μπορώ να πετύχω, που είναι ικανή να μου δώσει ακόμη και το χρυσό, κι από εκεί και πέρα να κυνηγήσω και ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Είμαι έτοιμος για πολύ μεγάλες επιδόσεις», είπε ο 25χρονος πριν την αναχώρηση για τη Βουδαπέστη.