Ο Τεντόγλου έκανε άλμα 8,08μ. στην πρώτη του προσπάθεια (vid)

Μίλτος Τεντόγλου

i

©glomex

Ο Τεντόγλου έκανε άλμα 8,08μ. στην πρώτη του προσπάθεια (vid)

Κώστας Τσιακλής • 17:23 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και στην πρώτη του προσπάθεια έκανε άλμα άνω των οκτώ μέτρων.

Η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει το Σάββατο (24/6) την προσπάθεια της να παραμείνει στην Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων. Σήμερα ο στίβος συγκεντρώνει τα βλέμματα των Ευρωπαϊκών Αγώνων, με τους Μίλτο Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη να ρίχνονται στη μάχη στην Πολωνία, με τον πρώτο να ξεκινά εντυπωσιακά τις προσπάθειες του.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στον αγώνα στο άλμα εις μήκος και από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια ξεπέρασε τα οκτώ μέτρα. Συγκεκριμένα ο Τεντόγλου κατέγραψε άλμα 8,08μ. Αυτή η επίδοση τον ανέβασε από νωρίς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Δείτε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στο πιο κάτω βιντεο: 

Η δεύτερη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη ωστόσο αυτό το γεγονός δεν άλλαξε τη θέση του στη βαθμολογία καθώς κανένας άλλος αθλητής δεν κατάφερε ακόμα να πραγματοποιήσει ένα άλμα πάνω από τα οκτώ μέτρα. Δείτε τη δεύτερη του προσπάθεια στο πιο κάτω βίντεο: 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 15η θέση (από τις 16) της κατάταξης της πρώτης κατηγορίας με 73 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή η Εθνική μας απέχει 15 βαθμούς από το Βέλγιο. Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις και να παραμείνει στην κατηγορία.