«Μαγικό τελευταίο άλμα»: Παγκόσμια υπόκλιση στον Μίλτο Τεντόγλου

«Μαγικό τελευταίο άλμα»: Παγκόσμια υπόκλιση στον Μίλτο Τεντόγλου

Sportal newsroom 22:50 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 24.08.2023

Με ένα tweet στα ελληνικά η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Στο τέλος νικάει ο... Τεντόγλου. Ο Έλληνας αθλητής με άλμα στα 8,52 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ήταν το μοναδικό χρυσό που έλειπε από τη συλλογή του Τεντόγλου. Η παγκόσμια ομοσπονδία με ένα tweet στα ελληνικά υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Έλληνα αθλητή. «Μαγικό τελευταίο άλμα και χρυσό για τον Τεντόγλου» αναφέρει η World Athletics.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίσημος λογαριασμός των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου.

Στην κορυφή του κόσμου ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του. Με άλμα στα 8,52 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους τρέλανε τον πλανήτη.

Ο τελικός του αγωνίσματος στη Βουδαπέστη εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,50 μέτρα στο πρώτο του άλμα, επίδοση που ισοφάρισε ο Πίνοκ στη συνέχεια.

Η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου στη μέτρηση του άλματος που του έφερε το «χρυσό» (vid)
ΣΤΙΒΟΣ

22:22 - 24.08.2023

Η αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου στη μέτρηση του άλματος που του έφερε το «χρυσό» (vid)

Στην τελευταία του προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το απόλυτο άλμα στα 8,52 μέτρα, πέρασε τον Πίνοκ στο «νήμα» και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Τζαμαϊκανός είχε δεύτερο καλύτερο άλμα στα 8,40 μέτρα, γεγονός που τον έφερνε στην πρώτη θέση μέχρι την έκτη και τελευταία προσπάθεια. Εκεί, «χτύπησε» ο Μίλτος Τεντόγλου και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.