Ο θρυλικός Καρλ Λιούις στο πλευρό του Τεντόγλου: «Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Ο θρυλικός Καρλ Λιούις στο πλευρό του Τεντόγλου: «Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Sportal newsroom 20:19 - 02.03.2024

Ο Καρλ Λιούις πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου για την κατάργηση της βαλβίδας στο μήκος που σκοπεύει να εφαρμόσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόθεση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου να καταργήσει τη βαλβίδα στο μήκος. Ο Έλληνας αθλητής σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, δεν μάσησε τα λόγια του.

Ο Τεντόγλου σημείωσε ότι το αγώνισμα θα χάσει τη δυσκολία του. Παράλληλα, έριξε βόμβα αφού είπε ότι αν αυτή η αλλαγή εφαρμοστεί, θα σταματήσει το μήκος και θα μετακινηθεί στο τριπλούν.

Ο θρυλικός Καρλ Λιούις σχολίασε μέσω twitter τις δηλώσεις του Έλληνα αθλητή. Ο Αμερικανός πρώην αθλητής αναπαρήγαγε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Τεντόγλου και σχολίασε ότι οι αθλητές πρέπει να ενημερώνονται για τις αλλαγές.

»Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές», σημείωσε ο Καρλ Λιούις.

Ο Καρλ Λιούις είναι ένας θρύλος του στίβου. Ο 62χρονος πρώην αθλητής κατέκτησε 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες σε 100, 200 και 4Χ100 αλλά και το μήκος. Στο μήκος, μάλιστα, έχει τέσσερα διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, το 1984, το 1988, το 1992 και το 1996.